27.6 C
De Bilt
woensdag, 29 juni 2022

tijdens Verwardag op 24 mei vraagt Geldrop-Mierlo aandacht voor dementie

Geldrop-Mierlo Zo’n 70% van de mensen met dementie woont thuis. In de komende jaren zal het aantal mensen met dementie flink toenemen en ook deze mensen willen zo lang mogelijk deel uit blijven maken van de maatschappij. Dit vraagt iets van de omgeving. Dementievriendelijk Geldrop-Mierlo vraagt hier op 24 mei aandacht voor met een Verwardag georganiseerd in het centrum van Geldrop.

Mystery shoppers

Tijdens de Verwardag zullen acteurs tussen 10:00 en 12:30 winkels bezoeken en een aantal situaties naspelen die typerend zijn voor mensen met dementie. Uiteindelijk zal de acteur zich kenbaar maken en in gesprek gaan met de winkelier. Het doel is om op deze manier aandacht te vragen voor dementie en het herkennen van specifieke situaties. Ook wordt informatie gegeven aan winkeliers over hoe zij kunnen helpen.

Training voor winkeliers

Als vervolg op de Verwardag verzorgt de werkgroep Dementievriendelijk Geldrop-Mierlo op 20 juni een training. Tijdens deze training wordt dieper ingegaan op wat dementie is, het herkennen van dementie en het omgaan met dementie als winkelier.

Het is de bedoeling dat de mystery shoppers onaangekondigd langsgaan bij verschillende winkels. Daarom het vriendelijke verzoek om de informatie over de Verwardag nog niet breder te verspreiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio