7.8 C
De Bilt

Gemeente Eindhoven en Pels Rijcken trekken samen op in digitale transformatie

Eindhoven – Op donderdag 11 oktober hebben gemeente Eindhoven en advocaten- en notarissenkantoor Pels Rijcken een samenwerkingsovereenkomst getekend. Beide partijen zijn een strategisch partnership aangegaan op het gebied van innovatie, technologie en digitale transformatie. Pels Rijcken en gemeente Eindhoven zijn ervan overtuigd dat zij elkaar kunnen versterken als het gaat om de doorontwikkeling en digitalisering van de samenleving naar een smart society.

Brainport Eindhoven is koploper op het terrein van innovatie en nieuwe technologieën. In die context werkt gemeente Eindhoven met verschillende partners aan diverse vooruitstrevende initiatieven om maatschappelijke vraagstukken van een mogelijke oplossing te voorzien. Door het strategisch partnership kan Eindhoven de positie als dé hightech-, design- en kennisstad van Nederland verder uitbouwen.

Samenwerking

Pels Rijcken is binnen de juridische dienstverlening thought leader op het gebied van digitalisering en innovatie. Beide partijen hopen met deze samenwerking elkaars positie te versterken door antwoorden te vinden op de juridische en ethische vraagstukken die spelen in de stad van de toekomst.

Sandra van Heukelom-Verhage, advocaat-partner bij Pels Rijcken: “Pels Rijcken maakt innovaties juridisch mogelijk. Eindhoven is als koploper op innovatiegebied dé partner voor ons. Gezamenlijk kunnen we het innovatieklimaat in Nederland verbeteren en helderheid scheppen in het woud van regels waar bestuurders vaak mee te maken krijgen als zij innoveren en experimenteren. Wij zijn dan ook trots op de samenwerking met de gemeente Eindhoven.”

Ook wethouder Stijn Steenbakkers (Economie, Brainport, Innovatie) van gemeente Eindhoven is enthousiast over het partnership: “Innovatie zit in het DNA van onze stad. Daarin lopen we voorop. Maar nieuwe technologieën en digitalisering brengen ook nieuwe uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld als het gaat om het gebruik van data, privacy en ethiek. Wij willen dat digitalisering, innovatie en maatschappelijk belang hand in hand gaan en zoeken graag de expertise en kennis van onze partners op om dit ook daadwerkelijk in de stad waar te maken.”

Over Pels Rijcken

Pels Rijcken behoort tot de top van advocaten- en notarissenkantoren in Nederland. De sectie Het kantoor adviseert overheden en ondernemingen over innovaties op het gebied van artificial intelligence, blockchain, smart contracts, data en smart cities. Het recent opgerichte team Innovatie, Privacy & Technology is gespecialiseerd in het beantwoorden van juridische en ethische vraagstukken die spelen bij nieuwe technologieën.

Over de gemeente Eindhoven

Eindhoven wordt nationaal en internationaal gezien als voorloper op het gebied van doorontwikkeling van de samenleving naar een smart society. Gemeente Eindhoven heeft op diverse terreinen kennis en ervaring opgedaan op het gebied van digitalisering en maatschappelijk gerichte innovatie in het multiple helix ecosysteem van partners uit de Brainportregio, Nederland en de hele wereld.

 

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio