12.7 C
De Bilt

Gemeente Heeze-Leende bestaat 25 jaar

Op 1 januari 2022 is het 25 jaar geleden dat tot gemeente Heeze-Leende is ontstaan uit de samenvoeging tussen gemeente Heeze, gemeente Leende en het dorp Sterksel (gemeente Maarheeze). Volgens burgemeester Verhoeven een prachtige samenvloeiing, die niet voor niets de Parel van Brabant, de Sgonste Plats en Heerlijkheid wordt genoemd.

Eén grote organisatie

De samenvoeging heeft ervoor gezorgd dat medewerkers van drie organisaties ineens voor één gezamenlijke, grote organisatie gingen werken. Hierdoor is er veel kennis en expertise samengebracht. Dit straalt gemeente Heeze-Leende ook uit naar externe samenwerkingspartners, wat ook weer haar vruchten afwerpt voor de gemeente en haar inwoners zelf. Heeze-Leende profiteert van de resultaten die uit deze samenwerkingsverbanden voortkomen.

25 jarig jubileum Heeze-Leende
25 jarig jubileum Heeze-Leende – Foto gemeente Heeze-Leende

Activiteiten 25 jaar Heeze-Leende

Om deze mijlpaal te vieren zijn er een aantal activiteiten georganiseerd. Onlangs is er aan een aantal inwoners een cadeau aangeboden. Er worden bankjes geplaatst in alle vier de kernen (Heeze, Leende, Leenderstrijp en Sterksel) voorzien van het gelanceerde 25 jaar Heeze-Leende logo. De bankjes ogen nu wat hoog, ze gaan uiteraard nog een eindje de grond in. Ook wapperen er nieuwe vlaggen op diverse locaties waarin dit jubileum duidelijk zichtbaar is.

Negen video’s

Om inwoners, ondernemers, werknemers, toeristen en omstanders een indruk te geven van het bruisende leven in de gemeente zijn er negen video’s gelanceerd. Prachtige beelden laten zien hoe trots we zijn op ons Heeze-Leende. Wethouder Jan de Bruijn: “Als ik door de gemeente fiets overheerst er altijd een trots gevoel, als inwoner geweldig om er te wonen en als wethouder fijn om hier te werken. Ik zou het leuk vinden om in de toekomst eens lekker bij te praten met de inwoners op een van de mooie nieuwe bankjes”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio