5.2 C
De Bilt

Gemeente Heeze-Leende introduceert de Schoonmonitor

Heeze-Leende – Gemeente Heeze-Leende zet zich graag in voor een schonere leefomgeving. Dat kan zij echter niet zonder de hulp van haar inwoners. Laat daarom weten wat u van uw omgeving vindt en download gratis de Schoonmonitor-app. Op vrijdag 14 juni kunt u kennis maken met deze app. Een speciaal promotieteam is dan op een bijzondere manier aanwezig buiten voor de Albert Heijn in Heeze. Samen maken we gemeente Heeze-Leende nog schoner.

Hoe werkt het?

De Schoonmonitor is een app voor op uw smartphone. Deze is geheel gratis te downloaden in de Google Play Store voor Android en de App store voor iOS. Via de Schoonmonitor-app krijgt u maandelijks een aantal vragen over hoe schoon u uw omgeving vindt. U kunt ook een foto maken van de situatie en uploaden. Het geven van uw mening in de Schoonmonitor-app is kost u twee minuten per maand. Het is dus geen meldingen-app, maar een manier om continu uw mening te geven over uw leefomgeving.

Over de app

In de app kunt u maandelijks aan de hand van een aantal vragen uw mening geven over het schoonniveau van het gebied waar u zich momenteel bevindt en ter plekke een foto uploaden in de app. Het is dus geen meldingen app maar een continue feedback richting uw gemeente. De gemeente kan dankzij alle deelnemende inwoners zien hoe er door hen gekeken wordt naar de openbare ruimte en waar ruimte is voor verbetering. Dit gaat resulteren in een betere afstemming van het beheer, onderhoud en reiniging van de openbare ruimte met de beleving van de inwoners van uw gemeente.
De deelnemers dragen door hun deelname gezamenlijk bij aan het planten van bomen in
het Schoonmonitor bos. (bron: Google Play)

Gemeente Heeze-Leende
Wethouder Frank de Win geeft in Heeze-Leende het startsein voor de Schoonmonitor.

Wat wordt er met de resultaten gedaan?

De gemeente kan dankzij de deelnemende inwoners zien hoe er door hen gekeken wordt naar de openbare ruimte. Wethouder Frank de Win: “Zo kunnen we zien waar het goed gaat en waar we nog iets kunnen verbeteren. Misschien door beheer of onderhoud, maar het kan ook zijn dat ergens iets moet worden schoongemaakt waar het ons anders niet was opgevallen.”

Het beheer, onderhoud en reiniging van de openbare ruimte kan daardoor beter worden afgestemd op de beleving van de inwoners van Heeze-Leende.

Uw antwoorden leveren nog meer op

Door elke maand uw mening te geven, spaart u met uw eigen digitale stempelkaart voor aantrekkelijke beloningen. Een mooi extraatje!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio