5 C
De Bilt

Gemeente Heusden sluit zich aan bij ICT-coöperatie Beware

Heusden – De gemeente Heusden is per 15 februari lid geworden van de intergemeentelijke ICT-coöperatie Beware. In Beware werken gemeenten op een vernieuwende manier samen in het ontwikkelen van software, die eigendom wordt van de gezamenlijke leden.

Beware is in januari 2017 opgericht door de gemeente Eindhoven en MijnGemeenteDichtbij (een fusieorganisatie van de gemeenten Boxtel en Sint Michielsgestel) met het doel om gemeentes weer grip te geven op de eigen ICT. In de huidige situatie zijn gemeentes voor hun ICT in grote mate afhankelijk van ‘hun’ IT-leveranciers.

Heusden is de vierde gemeente in de coöperatie. Wethouder Wim van Engeland is blij met de keuze. “Het geeft ons veel flexibiliteit. Door de ontwikkeling van software veel meer in eigen hand te houden zijn we niet alleen veel flexibeler. Ook is er meer ruimte voor innovatie en kunnen we beter grip houden op de kosten.” Beware verwacht snel verder te groeien, met diverse andere gemeentes vinden gesprekken plaats.

Over Beware

In de coöperatie bepalen de aangesloten gemeentes welke software nodig is, wanneer en hoe het ontwikkeld wordt. Leden van Beware ontwikkelen zelf of gezamenlijk en brengen een succesvolle ontwikkeling in Beware. De ontwikkelde applicaties worden gedeeld met aangesloten gemeenten. Zo betalen zij samen één keer voor het (laten) ontwikkelen in plaats van dat ieder apart een eigen (vaak dure) licentie moet afsluiten.

Een aantal applicaties is of wordt ontwikkeld. Zo komen binnenkort applicaties beschikbaar voor de ‘Klantreis Huwelijk’ en een subsidiesysteem. Met een aantal partners wordt een innovatieve generieke MIJNAPP toepassing modulair opgebouwd, gebaseerd op nieuwste technologieën.

Innovatie 

Met Beware is ontwikkeling van software veel sneller mogelijk dan nu gebruikelijk is. Beware staat open voor alle ICT-leveranciers en ontwikkelaars, zolang zij zich conformeren aan de standaarden en afspraken. Door deze afspraken zijn alle applicaties te koppelen, ook als ze van een andere leverancier komen. Ook nieuwe, innovatieve spelers krijgen zo een kans op de ICT-markt voor gemeentes.

Meer informatie: ictcooperatiebeware.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio