9.6 C
De Bilt

Gemert-Bakel is weer een groen dak rijker

Gemert-Bakel – Vanaf 1 maart 2020 heeft de gemeente Gemert-Bakel een stimuleringsregeling voor het afkoppelen van regenwater en het aanleggen van een groen dak. Een aantal inwoners heeft hier al dankbaar gebruik van gemaakt.

Dak met sedum

Onlangs legde familie Coppens uit Elsendorp een dak met vetplanten (sedumdak) aan. Mark Coppens: ‘Ons platte dak zorgde voor veel warmte in huis. Het vergroenen zorgt voor betere isolatie in zowel de zomer als de winter en betere waterafvoer. Bij noodweer loopt de afvoer niet vol. Daarnaast is het goed voor de natuur, het trekt onder andere allerlei vlinders en bijen aan’.

Klimaatbestendig

Met de aanleg van het groene dak, maakt de familie Coppens de gemeente weer een stukje meer klimaatbestendig en dus onweerstaanbaar! Onze beleidsmedewerker Water reikt daarom de sticker ‘Jij bent onweerstaanbaar’ uit aan Mark Coppens.

Meehelpen aan onweerstaanbaar Gemert-Bakel

Ben jij ook zo enthousiast over de voordelen van een groen dak en wil je zelf een groen dak aanleggen? Kijk voor meer informatie over de stimuleringsregeling op onze website.

Inspireer je omgeving

Ben je aan de slag met een onweerstaanbaar initiatief? Of heb je een onweerstaanbaar initiatief gerealiseerd? Deel dit met ons!

Onweerstaanbaar Gemert-Bakel

Onze omgeving en leefwereld is nog niet goed ingericht op de nieuwe weersomstandigheden met instabiel weer en zo nu en dan felle regen- of hagelbuien. Daarom heeft de gemeente Gemert-Bakel samen met de Peelgemeenten en waterschap Aa en Maas de handen ineengeslagen.

Noodweer niet te voorkomen

Het is onmogelijk om zwaar noodweer, zoals in mei 2019, te voorkomen. Toch is het belangrijk dat iedereen meedoet. Samen kunnen we de gevolgen van de klimaatverandering zo veel als mogelijk te beperken. Ook jij kunt een bijdrage leveren. Op www.gemert-bakel.nl/projecten/klimaatverandering vind je tips om zelf aan de slag te gaan in de tuin en rondom huis. Veel van deze relatief kleine stappen, maken een grote stap. Ook lees je hier welke acties de gemeente nu al onderneemt.

Zo zorgen we er samen voor dat Gemert-Bakel klaar is voor een veranderend klimaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio