13.5 C
De Bilt

Gemert-Bakel zet volgende stap voor de ontwikkeling van Plan Doonheide III

Keizersberg Vastgoed B.V. en gemeente Gemert-Bakel zetten een volgende stap in de ontwikkeling van Doonheide III. Dit is een stap waarmee de bouw van woningen op de hoek van de Doonheide met de Handelseweg dichterbij komt. Het plan is dat Keizersberg Vastgoed B.V. ongeveer 230 woningen gaat bouwen op Doonheide III. Het duurt nog even voordat de woningen er daadwerkelijk staan, maar met het sluiten van een intentieovereenkomst is het plan in een volgende fase gebracht.

Jos van Deurzen, Keizersberg Vastgoed B.V.: “De afgelopen jaren heeft Keizersberg Vastgoed de gronden verworven van diverse eigenaren binnen het plangebied. Inmiddels is een overzichtelijk terrein ontstaan waarop wij nu een Stedenbouwkundig Plan kunnen ontwerpen. Met Doonheide III draagt Keizersberg Vastgoed verder bij aan het oplossen van het woningtekort in de gemeente. Tegelijkertijd zetten we in op een kwaliteitsimpuls aan de Handelseweg.

Hanneke Coppens, Wethouder Wonen: “Met het sluiten van deze intentieovereenkomst zetten we een belangrijke volgende stap om plan Doonheide uit te breiden. Dit is belangrijk, omdat Gemert-Bakel de komende jaren gaat groeien naar 35.000 inwoners. Groei biedt kansen om een aantrekkelijk woon- en leefklimaat te blijven bieden in onze gemeente. De komende jaren zetten we daarom vol in op woningbouw..”

Plan Doonheide III

Gemeente Gemert-Bakel en Keizersberg Vastgoed B.V. slaan de handen ineen, er wordt nu samen gewerkt aan het vormgeven van de plannen. Doonheide III is beoogd aan de noordzijde van Gemert, in het gebied tussen de Peelsche Loop en Doonheide en tussen de wijk Doonheide I en de Handelseweg. Het plan gaat vooralsnog uit van 230 woningen in het gebied en vormt het sluitstuk van het grotere plan Doonheide.

De intentieovereenkomst is het startsein om de haalbaarheid van het plan verder met elkaar te onderzoeken en hoe het vormgegeven kan worden. De komende periode zullen de gemeente en Keizersberg Vastgoed de uitgangspunten voor Doonheide III nader uitwerken en vastleggen in een programma van eisen. Vooruitlopend hierop is in ieder geval al afgesproken dat minimaal 30% van de woningen in Doonheide III sociale huur zal worden.

Keizersberg Vastgoed B.V. ontwikkelt hoogwaardige woon- en leefruimte. De focus van het familiebedrijf ligt daarbij op uitbreidingsgebieden en duurzame transformaties van binnenstedelijke locaties. Onder meer in Eindhoven, Grave, Venray, Zeeland, Helmond en Uden is Keizersberg Vastgoed op dit moment actief. In Gemert-Bakel ontwikkelt Keizersberg Vastgoed momenteel 400 woningen. Met de ontwikkeling van Doonheide III komen daar nog meer woningen bij zodat ook Keizersberg Vastgoed nog meer kan bijdragen aan de gewenste woningbouwversnelling.

2.400 woningen in Gemert-Bakel

De woningnood is hoog, ook in Gemert-Bakel. We moeten versnellen, in Gemert-Bakel komen er de komende 10 jaar 2.400 woningen bij. Om dit voor elkaar te krijgen heeft het college van B&W prioriteiten gesteld in de woningbouwprojecten. Er wordt volop ingezet op de projecten die snel uitgevoerd kunnen worden en waarbij de soort woningen wordt gebouwd waar juist behoefte aan is. Meer informatie: www.gemert-bakel.nl/woningbouwversnelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio