13.9 C
De Bilt

Het Groene Woud geslaagde eerste ronde biodiversiteitsproject

Veel ideeën om diversiteit van planten en dieren te vergroten
Direct na de zomer werden de bewoners van Het Groene Woud uitgedaagd tot ‘om-denken’ en met ‘out-of-the-box’ voorstellen te komen voor vergroting van de diversiteit van planten en dieren in Nationaal Landschap Het Groene Woud.

Er werden maar liefst tien ideeën ingediend, waarvan er zes met een voucher zijn beloond. Hiermee is in de eerste ronde van het biodiversiteitsproject ongeveer de helft van de door het Streekfonds Het Groene Woud beschikbaar gestelde projectsubsidie van € 10.000,- besteed. Op 1 november is de tweede ronde van start gegaan. Nieuwe projectaanvragen zijn welkom tot uiterlijk 15 februari 2018.

Educatie en samenwerking leveren vouchers op

Buurtbewoners en een boer in het buitengebied gaan samenwerken om een voerdijk langs hun straat in te zaaien met natuurlijke bloemen. Een buurtvereniging organiseert deze winter een cursus over natuurlijke bermen. De bewoners gaan die kennis in het voorjaar toepassen om de diversiteit in planten en dieren te vergroten en tegelijk de wandel- en fietspaden in hun buurt te verfraaien. Een aantal prachtige voorbeelden om de verschillende planten en dieren in een gebied uit te breiden.

Heeft u een origineel idee?

Ook een origineel idee voor vergroting van de diversiteit van planten en dieren in Het Groene Woud? Laat het dan weten. Dit kan tot uiterlijk 15 februari 2018 bij Stichting Landschap Natuur en Milieu Haaren. Groepen die een voucher ontvangen voor hun plannen gaan deze ook zelf uitvoeren. Bedrijven en particulieren zijn uitgesloten van deelname: voor hen bestaan er alternatieve financieringsmogelijkheden. Het aanvraagformulier is verkrijgbaar via lnmh.projecthgw@gmail.com. Meer informatie is verkrijgbaar via projectleider Tiny Vermeer uit Helvoirt via telefoonnummer 06 – 22123917 of via de website www.hetgroenewoud.com (onder projecten Streekfonds).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio