1.6 C
De Bilt

Geveltuintjes maken To Hölscherplein in Helmond nóg groener 

Helmond – Stoeptegels vervangen door groen: het heeft de afgelopen jaren al bijna honderd geveltuintjes opgeleverd. Op het To Hölscherplein zorgen de bewoners, de gemeente Helmond, woningbouwvereniging Volksbelang en de LEV-groep momenteel voor een mooi vervolg. Het openbaar groen wordt hier vervangen en zeven buurtbewoners gaan tegelijkertijd een geveltuintje aanleggen.

To Hölscherplein

‘Het is goed om te zien dat veel Helmonders enthousiast zijn om onze stad groener te maken. Meer groen in de straat maakt het gezelliger én gezonder’, aldus wethouder Bonte, die woensdag 28 februari (16.15 uur) een handje gaat helpen op het To Hölscherplein.

De gemeente is vorig jaar in gesprek gegaan over wat omwonenden belangrijk vonden voor het plein. Een paar wensen die vervuld konden worden: het verharden van zandpaadjes die vaak door kinderen worden gebruikt het planten van een boom op het pleintje die op warme zomerdagen kan zorgen voor extra verkoeling. Ook is er gekozen voor meer variatie in beplanting om de biodiversiteit te stimuleren.

De bewoners zijn ook uitgenodigd om samen met de gemeente, Volksbelang en de LEV-groep een geveltuintje aan te leggen en bij te houden om zo het plein nog groener te maken. Ook gaan zij samen aan de slag om op het plein een insectenhotel te vullen om de biodiversiteit te stimuleren.

Meer informatie

Inwoners die ook graag een geveltuintje aanleggen, kunnen voor meer informatie terecht op www.helmond.nl/geveltuintje. Daar staan praktische tips en welke stappen belangrijk zijn om hierin te doorlopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio