13.6 C
De Bilt

Gezocht: Jongerenburgemeester voor Helmond

Helmond zoekt een nieuwe Jongerenburgemeester. Zij/hij is de ambassadeur van alle kinderen in de stad. Daarnaast wordt deze persoon ook voorzitter van het Jongerenparlement in Helmond. Dit parlement gaat na de zomer van start.

Op dit moment is Noël Silalahi Jeugdburgmeester van Helmond. Hij vervult deze rol sinds 2020. “Ik heb veel mooie momenten meegemaakt, zoals de uitreiking van de jeugdlintjes. En natuurlijk ben ik trots dat ik nieuwe initiatieven, zoals We Care, heb kunnen ondersteunen”, aldus Silalahi. “En ik moet zeggen dat het in het begin best spannend was om voor een groep jongeren te spreken.”

Wat doet de Jongerenburgemeester?

De jeugdburgemeester ondersteunt de burgemeester op belangrijke momenten. Burgemeester Elly Blanksma over de samenwerking: “Jij kan als jongerenburgemeester het verschil maken. Je vindt het leuk om voor een grote groep mensen en je komt makkelijk om in contact met mensen. Je gaat echt meebeslissen.”

Geïnteresseerd?

Stuur voor 19 juni een filmpje. Daarin stel je jezelf voor en geef je aan waarom jij als geen ander weet wat er onderen jongeren speelt. Je kunt je video versturen via de website van de gemeente

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio