23.8 C
De Bilt

Goed verzekerd met een laag inkomen

Oirschot – De gemeente heeft een collectieve zorgverzekering afgesloten met CZ en VGZ voor mensen met een laag inkomen en weinig vermogen. De zorgverzekeraar geeft een korting op het basispakket, de gemeente verstrekt een bijdrage voor het aanvullend pakket. Op deze manier kunnen ook inwoners met een laag inkomen goed verzekerd zijn voor zorgkosten.

Alle inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm en een laag eigen vermogen kunnen deelnemen aan de collectieve zorgverzekering. Dit betekent dat zowel inwoners met inkomsten uit werk of een eigen onderneming, als inwoners met een uitkering of pensioen kunnen deelnemen aan de collectieve zorgverzekering, mits het inkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm.

Als u zich wilt aanmelden voor de collectieve zorgverzekering voor minima, of hier meer informatie over wilt, ga dan naar www.gezondverzekerd.nl of www.isddekempen.nl. Als u ondersteuning nodig heeft, dan kunt u een afspraak maken met MEE, telefoon (040) 21 40 404 of (06) 13 63 67 09. De ervaring leert dat het in de kerstvakantie erg druk kan zijn, daaro vragen wij u om vóór 15 december een afspraak te maken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio