17 C
De Bilt

Gratis groene oppepper voor je tuin in Cranendonck: ‘Tegel eruit, plant erin’

Ga jij ook voor een groenere tuin? Wip de tegels en klinkers eruit en ruil deze op zaterdag 27 mei van 9.00 – 14.00 uur in op de gemeentewerf voor gratis bloeiende planten! Alle inwoners van gemeente Cranendonck ontvangen tegen inlevering van een vierkante meter bestrating uit eigen tuin, 7 gratis plantjes. Deze kleurrijke planten maken je tuin niet alleen mooi, maar zijn vooral ook goed voor natuur en klimaat. Zo zijn de beschikbare soorten heel goed voor bijen en vlinders. Een win-winsituatie dus!

Waarom meer groen in je tuin?

Vogels en insecten hebben het zwaar in bebouwd gebied. De versteende omgeving biedt weinig voedsel, schuil- en nestmogelijkheden. Als gemeente werken we al een aantal jaren aan de vergroening van de dorpen, om de biodiversiteit te bevorderen. Meer groen in de tuin helpt hierbij. En daar is jouw hulp bij nodig. Doe daarom mee aan ‘Tegel eruit, plant erin’.

Nog een voordeel: minder wateroverlast

Een ander voordeel is dat beplanting verkoelend werkt en tot minder wateroverlast leidt. Regenwater kan namelijk beter de grond in zakken en planten houden het water vast met hun wortels. Zo verdwijnt er minder regenwater in het riool en voorkomen we wateroverlast na hevige regenbuien.

Hoe werkt deze actie?

De tegels en klinkers kunnen op zaterdag 27 mei van 9.00 tot 14.00 uur op de gemeentewerf (Herenstraat 37, Budel) worden ingeleverd. Lever een vierkante meter aan tegels of klinkers uit je eigen tuin in en ontvang 7 planten. Het is niet mogelijk om meer vierkante meters in te leveren of om meer planten te ontvangen. Kom op tijd, want op = op! Alleen inwoners uit gemeente Cranendonck kunnen deelnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio