17.5 C
De Bilt

Gravend de geschiedenis in

Waalre – Al meer dan twintig jaar werkt Peter de Boer als archeoloog. Hij graaft de geschiedenis in en doet zo mooie vondsten. In de lezing van de Bibliotheek Waalre en Waalres Erfgoed vertelt Peter op woensdag 29 maart in de Bibliotheek Waalre over de leukste archeologische onderzoeken.

Archeologie en geschiedenis in Eindhoven

In de lezing vertelt de stadsarcheoloog van Eindhoven Peter de Boer over wat er komt kijken bij archeologisch onderzoek. Peter laat enkele mooie vondsten zien en vertelt over de geschiedenis die hij in de voorwerpen ziet. In de afgelopen jaren zijn er veel resten van verdedigingswerken uit de middeleeuwen, de Tachtigjarige Oorlog en de Tweede Wereldoorlog gevonden. Ook komt een nederzetting van het begin van onze jaartelling voorbij.

Waalres Erfgoed en de Bibliotheek Waalre

Waalres Ergoed organiseert samen met de Bibliotheek Waalre twee keer per jaar een lezing. Deze lezingen gaan over onderwerpen op regionaal heem- of geschiedkundig terrein. Er wordt gesproken door vakbekwame sprekers. In oktober is er een lezing over Brabantse volksverhalen.

Praktische informatie

Datum: woensdag 29 maart

Tijd: van 20:00 tot 22:00 uur

Locatie: de Bibliotheek Waalre

Prijs: € 6,00 voor bibliotheekleden, € 7,50 voor niet-leden

Voor donateurs van Waalres Erfgoed zijn deze lezingen gratis. Meld je wel aan via Info@waalreserfgoed.nl. Meer informatie en tickets: https://bibliotheekeindhoven.nl/programma/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio