19.4 C
De Bilt

Groen Café in Waalre: Onze natuur staat centraal

Waalre – Een nieuw Groen Café in Waalre.Ben je geïnteresseerd in duurzaamheid en natuur? Wil je hier met andere geïnteresseerden over praten en over mooie nieuwe initiatieven leren? Dan is het Groen Café de plek voor jou. Kom woensdag 22 maart naar de eerste editie van het Café in de Bibliotheek Waalre.

Groen Café

Het Groen Café is een samenwerking tussen de Bibliotheek Waalre, IVN Valkenswaard/Waalre en een aantal betrokken inwoners. In Eindhoven bestaat het initiatief al langer en is het een groot succes. Tijdens het Café wordt er een podium gegeven aan thema’s die te maken hebben met duurzaamheid en natuur in de omgeving Waalre. In het Café is er gelegenheid om samen te luisteren naar inspirerende sprekers en te discussiëren over verschillende onderwerpen.

Natuurgedreven voedselproductie

In de eerste editie van het Café in Waalre staat natuurgedreven voedselproductie centraal. Op deze avond komt Leonieke van de Geer van Herenboeren De Groote Heide vertellen over deze duurzame vorm van voedselproductie. Met behulp van de witte kool legt Leonieke uit hoe duurzame voedselproductie tot stand komt. Ze beantwoordt onder andere de vragen ‘Wat is gezonde grond?’, ‘Hoe meet je de gezondheid van een plant?’ en ‘Waarom zijn groenten gezond voor ons?’. Aan het einde van de avond is er ruimte voor een gesprek met elkaar. Patrick van der Meijden van Grand Café Het Huis van Waalre biedt je een culinair hapje aan, gemaakt van groente van de Herenboeren.

Praktische informatie

Datum: woensdag 22 maart

Tijd: van 19:30 tot 21:00 uur

Locatie: de Bibliotheek Waalre

Prijs: € 5,00 inclusief hapje

Meer informatie en tickets: bibliotheekeindhoven.nl/programma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio