13.1 C
De Bilt

Groenvakken met bomen op Heistraat Landhorst

Landhorst – Vandaag is een start gemaakt met werkzaamheden in de Heistraat te Landhorst. Dit als onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Openbare Ruimte Landhorst (KORL). De omvorming volgt op de in 2017 succesvol omgevormde Kerkstraat. De provincie Noord-Brabant ondersteunt met cofinanciering vanuit het Deltaplan Hoge Zandgronden.

Water vast houden

Hoofddoel van het plan is om meer water vast te houden, zodat pieken in te droge en te natte situaties opgevangen worden. Dit leidt tot minder overlast en komt tevens tegemoet aan de klimaatdoelstellingen van het Rijk, Provincie en gemeente. Het plan geeft minder oppervlakte aan verharding door aanleg van extra groenvakken met bomen, die tevens als wegversmallingen dienen. De groenvakken worden bovendien iets verlaagd, waardoor water beter kan infiltreren. Ook aanleg van speciale infiltratiekolken en aansluiting op infiltratie in de Groene Poort draagt hieraan bij.

Vereniging Peelbelang

Ook dit plan is door inwoners van Landhorst en Vereniging Peelbelang, samen met de gemeente opgesteld en gecombineerd met ecologisch waardevolle beplantingen inclusief heide!  Zo krijgt Landhorst straat voor straat een impuls met groen, klimaat en ecologische maatregelen en neemt de gebruikswaarde en beleving toe. Als het weer en de planning het toelaat worden de werkzaamheden dit jaar nog afgerond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio