13.8 C
De Bilt

Met Samen aan de Slag slaan Cranendonck, Nederweert en Weert de handen ineen

Cranendonck/Nederweert/Weert – Deze drie gemeenten hebben een toekomstbeeld waarin iedereen in de gemeente meetelt, meedoet en naar eigen kracht bijdraagt. Hiertoe werken ze samen met maatschappelijke partners en bewonersorganisaties in het samenwerkingsverband Samen aan de Slag.

Op 15 november jl. heeft wethouder Marcel Lemmen van de gemeente Cranendonck het ‘Samen aan de Slag-certificaat’ overhandigd aan Jan van Dongen van RICK en Jim van Erven van Kr8tig. Zij ontvangen subsidie voor hun experiment Kunstkr8 dat in Januari 2022 start.

Kunstkr8 is onderdeel van samen aan de slag

Kunstkr8 is een mooi voorbeeld van de expertimenten die Samen aan de Slag ondersteunt. Het is een samenwerking tussen de organisaties Kr8tig en RICK, beide gevestigd in Weert. Kunstkr8 betrekt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het maken van kunst. De jongeren krijgen ondersteuning op meerdere vlakken van hun leven. De ontwikkeling die de jongeren doormaken wordt in beeld gebracht met de monitor Positieve Gezondheid.

Marcel Lemmen met oprichters Kr8ig

Via verschillende actielijnen en experimenten ondersteunt Samen aan de Slag innovaties om de samenlevingskracht te vergroten van en mensen aan het werk te helpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio