5.2 C
De Bilt

Helmond houdt enquête over openbaar vervoer

Ruim 8.000 Helmonders krijgen deze week een brief op de mat met de vraag om mee te doen aan een onderzoek naar de openbaar vervoer behoefte. Dat onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente om het openbaar toegankelijk vervoer te kunnen verbeteren. De vragenlijsten kunnen ingevuld worden tot 17 oktober.

Bouwen in Helmond

De komende jaren worden er veel nieuwe woningen gebouwd in Helmond. Hierdoor zullen meer mensen gebruik maken van vervoer door en in de stad. Om een goede bereikbaarheid en leefbaarheid in de stad te houden werkt de gemeente aan de mobiliteit van de toekomst: nieuwe soorten van openbaar vervoer, deelvervoer en een fietsnetwerk.

Helmond is goed aangesloten op de trein, constateert wethouder Arno Bonte. “Met 4 treinstations zijn we voor een stad van onze omvang ruim bedeeld. Maar de frequentie op de stoptreinstations is te laag.” Ook op de meeste buslijnen is de frequentie een probleem. Daar is door de provincie de afgelopen jaren fors op bezuinigd. “We willen het openbaar vervoer aantrekkelijker maken”, zegt Bonte, “Met de OV-enquête willen we er achter komen waar inwoners en bedrijven het meeste behoefte aan hebben. Op basis van de resultaten gaan we het gesprek aan met de provincie en vervoerbedrijven.”

Hoe gaat het in zijn werk?

De enquête wordt uitgevoerd door I&O Research en AT Osborne. Deze week wordt een vragenlijst verspreid onder een aselecte steekproef van inwoners. De vragenlijst wordt ook gedeeld via social media, zodat zo veel mogelijk mensen de mogelijkheid hebben om deel te nemen. Daarnaast worden ruim 2.000 werkgevers benaderd met de vraag de vragenlijst in te vullen én onder de aandacht te brengen van hun werknemers.

Zij krijgen vooral vragen over het reizen van en naar hun werk. En als laatste worden bij vijf centrale voorzieningen in Helmond kaartjes uitgedeeld. Dit zijn het station, (winkel)centrum Helmond, het Elkerliek Ziekenhuis, theater Het Speelhuis en de Automotive Campus. Op de kaartjes staan de link en QR-code naar de vragenlijst.

Meedoen aan dit onderzoek
Bewoners die geen brief of kaartje hebben ontvangen, kunnen ook meedoen aan het onderzoek.
Alle informatie en een link naar de enquête staat op www.helmond.nl/ov-enquete. Een directe link naar de vragenlijst is www.startvragenlijst.nl/anaarb. Meedoen kan tot 17 oktober. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten.

Wat gebeurt er met de resultaten?
Met de uitkomsten van dit onderzoek brengt de gemeente Helmond de behoefte van OV binnen Helmond in kaart. Dit geeft handvatten om te bouwen aan een toekomstbestendig OV-netwerk. De antwoorden worden anoniem verwerkt en volledig vertrouwelijk behandeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio