15 C
De Bilt

Herinrichting Kapelstraat en Jan Deckerstraat van start

De herinrichting van de Kapelstraat en de Jan Deckersstraat in Heeze zijn van start gegaan. De straten zijn het hart van Heeze. Er wordt gewoond, gewinkeld en gerecreëerd. Ondanks de aanleg van de randweg, gaat er nog veel doorgaand verkeer door het centrum. Daardoor is het er druk en soms onoverzichtelijk.

In oktober 2019 zijn er tijdens een roadshow in het centrum kansen verzameld en de gemeenteraad heeft in 2020 de kansenkaarten voor het centrum van Heeze vastgesteld. Op basis daarvan werkt gemeente Heeze-Leende aan de voorbereiding van de herinrichting van de Kapelstraat en Jan Deckersstraat. We willen dit gebied weer voor iedereen plezierig maken en de (verkeers-)veiligheid in het centrum borgen.

De herinrichting heeft de volgende doelen:

  • versterken aantrekkelijkheid voor het doen van de dagelijkse boodschappen;
  • het vestigingsklimaat voor ondernemers verbeteren;
  • het prettiger maken om in het centrum te wonen en te verblijven;
  • het doorgaand verkeer door het centrum van Heeze stimuleren om de randweg te nemen;
  • toeristen en bezoekers van Kasteel Heeze en de omringende natuurgebieden naar het centrum halen;
  • bijdrage leveren aan de opgave voor klimaatadaptatie en verminderen van hittestress.

Onder andere door de maatregelen die we bij de herinrichting gaan nemen, houden we het centrum van Heeze sterk, nu en in de toekomst.

We werken in 3 fasen toe naar een herinrichtingsplan

Fase 1 Onderzoeksfase: we verzamelen kaders en uitgangspunten voor het project en stellen deze vast. Denk hierbij aan eisen en wensen ten aanzien van groen, parkeren of duurzaamheid. Deze eisen en wensen worden vastgelegd in een programma van eisen wat wordt vastgesteld door de gemeenteraad.

Fase 2 Variantenstudie: met het programma van eisen als leidraad, werken we verschillende varianten uit. De gemeenteraad stelt de variant vast die de voorkeur heeft.

Fase 3 Ontwerpfase: we werken de voorkeursvariant uit tot een (technisch) ontwerp.

Als het ontwerp definitief is volgt de uitvoering. De exacte planning van de uitvoering wordt op een later moment bekend.

Fase 1 is nu gestart

We starten deze maand met het verzamelen van informatie. Dat doen we op allerlei manieren. Op de speciale projectwebsite kunt u meer informatie vinden: www.heeze-leende.nl/centrumontwikkeling-heeze.  

Het projectteam komt naar u toe!

Binnenkort zijn we ook aanwezig op straat met een eigen informatie pop-up kraam. In deze kraam maakt u kennis met het project en leden van het team. Het projectteam hoort graag uw ideeën. Ook is er alle ruimte om vragen te stellen.  U vindt ons op de volgende locaties:

Zaterdag 1 oktober: 10.30 tot 16.00 uur voor Albert Heijn

Dinsdag 4 oktober: 13:00 tot 17:00 uur op het gemeentehuisplein

Vrijdag 7 oktober: 09.00 tot 16.00 uur op het gemeentehuisplein

Wandelingen

Buiten, op straat, zien we het beste hoe alles er uit ziet. Daarom organiseren we op 1, 4 en 7 oktober ook verschillende wandelingen door de Kapelstraat en de Jan Deckersstraat. De wandelingen duren ongeveer een uur en starten bij de informatiestand.  U kunt zich opgeven voor de wandelingen via de website: www.heeze-leende.nl/aanmelden-projectwandeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio