16.3 C
De Bilt

Herstart werkzaamheden tijdelijke bouwweg Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven

Eindhoven – Maandag 17 april hervat de aannemer de werkzaamheden voor aanleg van de tijdelijke bouwweg die nodig is voor de nieuwbouw van het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven. De werkzaamheden hiervoor lagen afgelopen weken stil door lopende procedures bij rechtbank Oost-Brabant. Omwonenden worden zo spoedig mogelijk uitgebreider geïnformeerd door middel van een Wijkinfo.

Tijdelijke bouwweg

Op 14 maart is gestart met de aanleg van de tijdelijke bouwweg (aan de Verlengde Ceramlaan) en zijn drie bomen gekapt. Tegen de kap van die bomen en tegen de aanleg van de weg zijn bij de rechtbank Oost-Brabant verzoeken tot het treffen van een voorlopige voorziening ingediend. In afwachting van de uitspraak van de rechter heeft de gemeente op 15 maart de werkzaamheden tijdelijk gestaakt.

Uitspraak en hervatting werkzaamheden

Op 11 april heeft de voorzieningenrechter uitspraak gedaan en beide verzoeken om voorlopige voorziening afgewezen. Dit betekent dat de werkzaamheden voor de tijdelijke bouwweg hervat mogen worden. De aannemer herstart maandag 17 april het inrichten van de bouwweg. Na afronding daarvan wordt zo spoedig mogelijk gestart met de bouw van de nieuwe school. We streven ernaar dat de leerlingen en medewerkers van het Lorentz Casimir Lyceum na de zomervakantie van 2024 het nieuwe schoolgebouw in gebruik kunnen nemen.

Herstelwerkzaamheden

Na het verwijderen van de tijdelijke bouwweg voeren we herstelwerkzaamheden uit in het gebied. Zo worden nieuwe bomen geplant en vindt grondverbetering plaats om de aanwezige verdichting weg te nemen, zodat er meer ruimte gegeven wordt aan de groei van bomen en planten. Ook wordt de bovenlaag van de grond ingezaaid met een kruidenrijk mengsel dat geschikt is voor de aanwezige dieren in het gebied. Deze herstelwerkzaamheden dragen bij aan de (ecologische) verbetering van het gebied.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio