14.7 C
De Bilt

Volgende stap in huisvesting arbeidsmigranten is gezet

Boxtel – Vanaf 22 juni gaat de procedure huisvesting arbeidsmigranten van start. Deze wordt afgetrapt met een inlichtingenronde. “De volgende stap tot de realisatie van goede en veilig huis voor arbeidsmigranten is gezet”, zegt wethouder Mariëlle van Alphen.

De doelstelling is om binnen drie jaar voor maximaal 800 tijdelijke arbeidsmigranten kwalitatief onderkomen mogelijk te maken.

Vaststelling van verordening en regeling

Op 8 juni is de Verordening Huisvesting Arbeidsmigranten Boxtel 2021 unaniem vastgesteld tijdens de raadvergadering. Daarnaast is de Uitvoeringsregeling Huisvesting Arbeidsmigranten Boxtel 2021 door het college positief beoordeeld. Maandag 21 juni worden de verordening en regeling gepubliceerd. De dag na publicatie treden ze in werking en gaat de inlichtingenronde van start.

Kwalitatieve oplossingen voor huisvesting

Vanaf het moment van publicatie kunnen potentiële aanvragers de voorwaarden inzien waaraan de huisvesting moet voldoen. Deze zogenaamde tenderprocedure is een vorm van aanbesteding waarbij geïnteresseerde partijen zich inschrijven met een plan die past bij de gestelde voorwaarden. Op basis van de gestelde kwaliteitseisen beoordeelt de gemeente middels een beoordelingscommissie aan wie de vergunning wordt verleend. “Als gemeente moeten we onze verantwoordelijkheid nemen voor een goed onderkomen van
arbeidsmigranten”, vertelt wethouder Mariëlle van Alphen. “Met deze vorm van aanbesteding doen we een extra beroep op het creatieve denkvermogen van mogelijk geïnteresseerden om tot kwalitatief hoogwaardige oplossingen te komen.”

Vervolgproces

Potentiële aanvragers kunnen van 22 juni 2021 tot en met 20 juli 2021 uitsluitend digitaal vragen stellen over de regeling en de verdelingsronde via arbeidsmigranten@mijngemeentedichtbij.nl. Het college beantwoordt de vragen schriftelijk in één inlichtingenronde. De vragen en antwoorden worden geanonimiseerd uiterlijk op 27 augustus 2021 gepubliceerd op de gemeentelijke website www.boxtel.nl.

Een aanvraag voor een arbeidsmigrantenhuisvestingsvergunning kan vervolgens worden ingediend vanaf 20 september 2021 om 08:00 uur tot 21 september 2021 om 17:00 uur. Daarna zal een beoordelingscommissie de stukken gaan toetsen. De besluitvorming over de te verlenen arbeidsmigrantenhuisvestingsvergunning vindt eind oktober plaats. Hierna kan een aanvraag voor de omgevingsvergunning worden ingediend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio