23.8 C
De Bilt

Hulp bij leren lezen en schrijven én het invullen van formulieren

Heeze-Leende – Iedereen kent wel iemand die moeite heeft met lezen en schrijven. Voor veel mensen zijn allerlei formulieren of brieven veel te moeilijk. Gelukkig gaat het Taalpunt in Heeze-Leende weer van start! Wegens Corona was het Taalpunt tijdelijk gesloten. Nu er weer steeds meer versoepelingen komen kan ook het Taalpunt weer van start met in achtneming van de Corona maatregelen.

Formulierenspreekuur

Op vrijdag 28 mei ging ook het Formulierenspreekuur in het gemeentehuis al van start. Het taalpunt is er speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Laaggeletterdheid komt helaas nog vaak voor. Eén op de tien Nederlanders heeft moeite met lezen of schrijven.

Hulp bij lezen en schrijven

Wethouder Jan de Bruijn is blij dat het Taalpunt weer open gaat “Het is belangrijk dat mensen die moeilijk kunnen lezen of schrijven daarbij geholpen worden, zodat zij zelf hun brieven kunnen begrijpen en zelf hun formulieren kunnen invullen. En bijvoorbeeld weer voor kunnen lezen aan hun kleinkinderen. Ik zou graag zien dat iedereen die mensen kent die lezen of schrijven moeilijk vinden, deze mensen actief verwijst naar ons Taalpunt”

Inloopspreekuur Taalpunt Heeze-Leende weer open

Het wekelijks Inloopspreekuur van het Taalpunt start weer op 8 juni. Voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of wil leren omgaan met de computer! Kent u iemand die dat zou willen? Zorg dan dat deze mensen de weg weten te vinden naar het inloopspreekuur van het Taalpunt: iedere dinsdag van 10.00-12.00 uur,  in de bibliotheek in Dorpshuis ‘t Perron in Heeze. (coronaproof).

Ook Formulierenspreekuur weer open

Bij het Formulierenspreekuur kunnen mensen terecht voor hulp bij het invullen van (digitale) formulieren. Het Formulierenspreekuur vindt wekelijks op vrijdagochtend plaats van 10.00 – 12.00uur in het gemeentehuis in Heeze-Leende. Tijdens het Formulierenspreekuur helpen getrainde vrijwilligers, mensen graag bij het invullen van de formulieren. Ook op dinsdagochtend kunnen mensen bij het Taalpunt terecht voor hulp bij het invullen van formulieren van 10.00 – 12.00 uur in de bibliotheek in Dorpshuis ‘t Perron in Heeze. Kent u iemand die wel wat hulp kan gebruiken bij het invullen van formulieren? Wijs deze mensen dan op het formulierenspreekuur en het Taalpunt.

Vrijwilligers

De vrijwilligers helpen graag verder! Bijvoorbeeld bij vragen over het leren van taal of hulp bij het invullen van formulieren op papier of op de computer. Stap gerust eens binnen: de koffie staat klaar! Iedereen uit Heeze-Leende en omgeving is welkom en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio