Inwoners denken mee over het groen in gemeente Waalre

De gemeente Waalre nodigt haar inwoners uit om actief mee te denken over groen in hun wijk en het overige openbaar groen in Waalre. Dit kan tijdens het eerste Groen Café op maandagavond 2 juli in Het Huis van Waalre. Dat het een onderwerp is dat speelt onder de inwoners bleek wel uit de burgerpeiling waaraan maar liefst 776 inwoners mee deden eind 2017 en waar het openbaar groen de meeste reacties, ideeën en open antwoorden opleverde. Mede naar aanleiding van deze uitkomsten start de gemeente Waalre met het ontwikkelen van een nieuw groenbeleidsplan.

Groen

“Samen met inwoners willen we vernieuwd en toekomstbestendig beleid ontwikkelen voor ons openbaar groen”, aldus beleidsadviseur Hans van Geel van de gemeente Waalre. “Waalre is een prettige groene woongemeente in Brainport en wil dat ook in de toekomst blijven. Om dat te bereiken, is het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven en naar elkaar te luisteren. We gaan tijdens het Groen Café in interactieve sessies het gesprek aan over thema’s als (zelf)beheer van het groen, ‘doen in het groen’ over recreëren in het groen, ‘divers en natuurlijk groen’ over het bevorderen van de biodiversiteit, ‘groen in een veranderend klimaat’ en ‘mooi groen Waalre’ over cultuurhistorische aspecten en uitstraling. We hopen de ideeën van onze inwoners op te halen, zodat we dit mee kunnen nemen in onze plannen.”

Fijnere leefomgeving

In de Burgerpeiling werden veel open antwoorden en suggesties gedeeld over: het onderhoud van perken, plantsoenen en parken; de begaanbaarheid van wegen, straten, paden en trottoirs in de buurten en de leefbaarheid in de buurt. Ook gaven inwoners aan  meer betrokken te willen worden bij de aanpak van de leefbaarheid in uw buurt. Allemaal onderwerpen waarmee de gemeente Waalre samen met de inwoners aan de slag wil gaan. “Vanwege de vele reacties op het huidige groenbeleid, willen we daar als eerste mee beginnen. Inzet is om samen tot een toekomstbestendig en breed gedragen nieuw groenbeleid te komen. Hoe? Door van je te laten horen tijdens het Café. De gemeente hoopt op een actieve bijdrage van inwoners, zodat we samen werken aan een nog fijnere woon- en leefomgeving. De inwoners die meedoen, roepen we op om een foto van hun mooiste groene plekje in de gemeente in te sturen of mee te nemen. Hierover gaan we dan ook met elkaar het gesprek aan.”

Aanmelden kan tot 28 juni via communicatie@waalre.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img