14.1 C
De Bilt

Jan Pommer neemt afscheid in Sint-Michielsgestel

Sint-Michielsgestel – Burgemeester Jan Pommer (CDA, 66 jaar) heeft tijdens de raadsvergadering in Sint-Michielsgestel zijn afscheid aangekondigd. De burgemeester gaat in de zomer van 2019 met pensioen. Een precieze afscheidsdatum is nog niet bekend, die hangt af van de datum waarop Sint-Michielsgestel een nieuwe burgemeester heeft. Jan Pommer is sinds 16 mei 2003 burgemeester van de gemeente Sint-Michielsgestel.

 De Gestelse burgemeester maakte zijn afscheid wereldkundig met een filmpje, dat hij verspreidde via social media. Hij laat daarin mooie beelden van zijn gemeente zien en nodigt mensen die interesse hebben in zijn baan uit om te solliciteren. Dat kan zodra de procedure loopt via Commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Solide basis

Burgemeester Pommer wordt in december 67. In overleg met de Commissaris van de Koning heeft hij besloten zijn afscheid uit te stellen tot de zomerperiode van 2019. “Als burgemeester gaat het belang van je gemeente altijd voor. Door het op deze manier te organiseren slaan we twee vliegen in één klap: We hoeven in Sint-Michielsgestel geen beroep te doen op een tijdelijke burgemeester in de vorm van een waarnemer. Wanneer ik vertrek is er ook daadwerkelijk een opvolger, tot wie onze inwoners zich kunnen richten.”

“Door mijn vertrek iets op te schuiven in de tijd kan ik ook de ambtelijke organisatie goed achterlaten”, vervolgt burgemeester Pommer. “Er is dan voldoende tijd om de nieuwe directeur, de nieuwe gemeentesecretaris én het nieuwe college goed in te werken. Op die manier ligt er een solide basis voor Sint-Michielsgestel. Daar ben ik blij mee.”

Carrière

Voor Jan Pommer komt er met zijn afscheid in Sint-Michielsgestel een eind aan zijn burgemeesterscarrière. Hij is vanaf 1990 burgemeester, achtereenvolgens van Ammerzoden (1990-1999), de heringedeelde gemeente Maasdriel (1999-2003) en Sint-Michielsgestel (vanaf 2003). Daarvoor was hij plaatsvervangend kabinetschef van de Commissaris van de Koningin in Utrecht. Tijdens zijn laatste periode als burgemeester stond hij aan de wieg van MijnGemeenteDichtbij, de nieuwe fusieorganisatie waarin de ambtenaren van de gemeente Boxtel en Sint-Michielsgestel samenwerken. De gemeente Sint-Michielsgestel is bestuurlijk wel zelfstandig.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio