14.8 C
De Bilt

Jeroen Dijsselbloem geïnstalleerd als burgemeester van Eindhoven

Dinsdag 13 september is Jeroen Dijsselbloem (56) geïnstalleerd als burgemeester van Eindhoven. Hij volgt John Jorritsma op, die deze functie zes jaar bekleedde. Dijsselbloem werd tijdens een bijzondere raadsvergadering officieel beëdigd door Ina Adema, commissaris van de Koning in Noord-Brabant.

Burgemeester Eindhoven

“Mijn drijfveer om burgemeester te worden is om de stad en de regio gezamenlijk verder te brengen. Zodat Eindhoven een economische motor blijft, met kansen voor iedereen en waar het leven goed is”, zegt de kersverse burgemeester in zijn installatiespeech. “De samenwerking in de regio, op veel terreinen zichtbaar, staat of valt met het vertrouwen dat we in elkaar hebben.

We moeten gezamenlijke prioriteiten stellen vanuit een besef van gedeelde belangen. En dat vraagt dat we ons ook in elkaar verdiepen en verplaatsen. Goed bestuur is niet alleen de zaken op orde houden, of nieuwe plannen uitvoeren. Je moet ook steeds omkijken naar mensen, en waar nodig naast hen staan en blijven staan. Zodat zij zich gezien weten en vertrouwen houden of terug krijgen.”

Tweede Kamerlid

Dijsselbloem was in de voorgaande jaren onder meer Tweede Kamerlid en minister van Financiën namens de PvdA, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en voorzitter van het Nationaal Groeifonds. Hij werd op 19 juli voorgedragen door de vertrouwenscommissie van de Eindhovense gemeenteraad.

Portefeuille Jeroen Dijsselbloem

Burgemeester Dijsselbloem heeft de volgende beleidsterreinen in zijn portefeuille:

  • Openbare orde en veiligheid
  • Toezicht en handhaving (excl. milieu-, bouw- en woningtoezicht)
  • Vergunningen evenementen
  • Bestuurlijke coördinatie
  • Juridische zaken (advies, bezwaar, beroep en klachten)
  • Toezicht AVG
  • Representatie, Public Affairs en externe betrekkingen
  • Internationale aangelegenheden en acquisitie

Nevenfuncties

Vanuit zijn rol als burgemeester van Eindhoven wordt Dijsselbloem o.a. ook regioburgemeester van politieregio Oost-Brabant, voorzitter van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost, voorzitter van Stichting Brainport en voorzitter van Metropoolregio Eindhoven. Daarnaast blijft hij voorzitter van stichting Natuurmonumenten. Zijn functie als voorzitter van de raad van toezicht van Wageningen University & Research rondt Dijsselbloem op 1 april 2023 af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio