16.7 C
De Bilt

Jeugdlintje 2020: welke Eindhovense jongeren verdienen het?

Eindhoven – Aan jongeren, tussen 6 en 18 jaar, die iets uitzonderlijks of bijzonders hebben gedaan wordt dan het Jeugdlintje uitgereikt. Gemeente Eindhoven is voor het tweede jaar op rij op zoek naar deze jeugdhelden! Juist in deze bijzondere tijd, tijdens de coronacrisis, zijn er ook door kinderen en jongeren goede initiatieven ontstaan.

Aanmelden Jeugdlintje 2020

De uitreiking vindt plaats op vrijdag 20 november 2020. Aanmelden kan tot en met maandag 28 september 2020.

Wie komen ervoor in aanmerking?

Het lintje is een waardering voor jongeren die iets uitzonderlijks of bijzonders hebben gedaan voor anderen of de stad. Het gaat dan bijvoorbeeld om vrijwilligerswerk, het redden van een leven, het doen van een uitvinding of het vestigen van een record. Ook zijn zij een voorbeeld voor anderen. Ze verdienen speciale aandacht en waardering voor hun bijzondere bijdrage. Op www.eindhoven.nl/jeugdlintje staan voorbeelden van de verrichtingen van eerdere jeugdhelden.

Positieve bijdrage

Het doel van het Jeugdlintje is om jongeren te stimuleren een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Daarnaast willen we kinderen en jongeren die iets uitzonderlijks hebben gedaan op een bijzondere manier in het zonnetje zetten. Ze ontvangen een modern ‘lintje’ en ze krijgen een ereplek in de Kruisstraattunnel. Deze tunnel is door kunstenaar Johan Moorman omgetoverd tot een ‘’Heldentunnel’’, met creatieve bijdrage van studenten van de Design Academy Eindhoven.

Meer informatie op www.eindhoven.nl/jeugdlintje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio