5 C
De Bilt

Kempengemeenten gaan door met WijkGGZ

In april 2022 startte we een proef met de WijkGGZ in vier Kempengemeenten. Vanuit GGz Eindhoven (GGzE) werden twee sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen ingezet: Rianne van Laarhoven voor de gemeenten Reusel-De Mierden en Bladel, en Milan Adang voor de gemeenten Eersel en Bergeijk. De proef is onlangs met een uitgebreide evaluatie positief beoordeeld door zowel de inwoners, netwerkpartners, burgemeesters en wethouders. Daarom is door de vier Kempengemeenten samen met GGzE besloten om door te gaan met de WijkGGZ tot tenminste 1 januari 2025.

Wat doet de WijkGGz in Kempengemeenten?

De WijkGGZ werkt op het snijvlak van zorg en veiligheid. Zij zorgen voor verbinding tussen inwoners, professionals en betrokkenen. De WijkGGZ gaat op meldingen af die door professionals zijn gedaan over (ernstige) overlast of zorgwekkende situaties. Zij zoeken contact met de inwoners en de omgeving om een inschatting te maken van de situatie. Daarbij onderzoeken zij wat er nodig is en welke ondersteuning er eventueel ingezet moet worden.

WijkGGZ

De WijkGGZ richt zich met name op wijkbewoners bij wie vermoedens of signalen zijn van sociaal-maatschappelijke of psychische problematiek. Het doel is om verdere escalatie van overlast en onveilige situaties in de wijk te beperken of te voorkomen. De WijkGGz vormt daarmee een belangrijke schakel tussen inwoners, professionals (zoals politie, huisartsen, gemeenten, GGD, zorginstellingen, woningcorporaties), buren en vrijwilligersorganisaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio