22.4 C
De Bilt

Kierenjagers gaan Helmonders helpen om energie te besparen

De gemeente Helmond gaat zogenoemde Kierenjagers inzetten om Helmonders te helpen hun woning energiezuinig te maken. Kierenjagers zijn klussers die kleine energiebesparende maatregelen in de woning toepassen, zoals het aanbrengen van tochtstrips, het monteren van een energiebesparende douchekop en het installeren van ledlampen. Mensen met een laag inkomen kunnen gratis van de inzet van deze tocht jagers gebruikmaken.

Kierenjagers

Volgens wethouder Arno Bonte worden met de inzet van Kierenjagers twee belangrijke doelen bereikt: ‘Ze helpen energieverspilling te voorkomen én helpen de enorme stijging van de energiekosten te beperken. Per huishouden kan dat per jaar wel tot 500 euro besparing op de energierekening opleveren.’

Voor de inzet van de ‘jagers’ werkt de gemeente samen met de zes Helmondse woningcorporaties, de LEV-groep, Ruimte om te Leven en Senzer. De organisaties zijn een grootschalige werving begonnen. Geïnteresseerde duurzame klussers kunnen zich aanmelden via de website.

Wethouder De Bonte deelt 2500e energietas uit aan mevrouw De Neut
Wethouder De Bonte deelt 2500e energietas uit aan mevrouw De Neut – Foto: gemeente Helmond

De inzet van Kierenjagers is onderdeel van de bredere Helmondse aanpak van energiearmoede. Helmonders met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum hebben via de gemeente een compensatie voor de verhoging van de energiekosten ontvangen. Ook ontving deze groep een voucher om gratis een tas met energiebesparende producten op te halen. In de afgelopen maanden is van dat aanbod ruimschoots gebruikgemaakt. Wethouder Bonte reikte vandaag [1 november 2022] de 2500e energiebesparingstas uit aan mevrouw Van der Neut uit Helmond-Noord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio