16.7 C
De Bilt

Wat kies jij: Lief zijn voor je oren of een irritante piep horen?

Bladel – Een irritante piep of suis in je oor na het stappen of na het luisteren naar een persoonlijke muziekspeler? Dat is het eerste teken dat je oren te veel zijn belast. Maar je kunt ook gehoorschade hebben zonder een piep of suis. Het gaat meestal geleidelijk.

Gehoorschade

Steeds meer kinderen en jongeren lopen gehoorschade op. In Nederland komen er jaarlijks ruim 21.500 jongeren bij met gehoorschade door harde muziek. Vaak is de gehoorschade onomkeerbaar; het kan zelfs leiden tot levenslange arbeidsongeschiktheid. In de gemeente Bladel heeft 36% van de jongeren tussen de 12 en 18 jaar beginnende gehoorschade. 88% van de jongeren gebruikt géén gehoorbescherming tijdens het uitgaan. Benieuwd of jouw gehoor nog goed is en of je op een veilige manier uitgaat? Ga naar www.oorcheck.nl.

Liever geen irritante piep

Tip! Draag goede oordoppen met een muziekfilter tijdens het uitgaan. Deze zie je bijna niet zitten en je kunt de muziek (en elkaar) nog steeds goed horen.

Met de campagne ‘Wat kies jij?’ willen we mensen op een ludieke manier bewust maken van de keuzes die zij maken. De campagne is een initiatief van de  Gemeenten Bladel, Reusel-De Mierden en Eersel, GGD Brabant-Zuidoost, CJG+ de Kempen, Politie en Novadic Kentron.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio