17 C
De Bilt

Een kijkje in het puberbrein: pubers achter hun schermen

Het zal voor veel volwassenen een herkenbaar beeld zijn: een puber die zijn/haar scherm maar niet weg wil leggen. Maar hoe komt dit? Wat is het verschil van denken en doen tussen pubers en volwassenen? Dr. Aletta Smits neemt je op woensdag 12 april mee op reis door het puberbrein in de Bibliotheek Waalre.

Het puberbrein en schermen

Waarom is het zo moeilijk om een game weg te leggen? Waarom ben je geneigd steeds door te scrollen? Veel volwassenen en pubers hebben hier last van, maar het puberbrein zorgt ervoor dat er een verschil tussen denken en doen is. Dr. Aletta Smits geeft in haar cabaret-achtige lezing een kijkje in het fascinerende puberbrein. Ze vertelt wat er met pubers gebeurt als ze gamen, welke vaardigheden ze leren tijdens het gamen en hoe je ervoor kan zorgen dat je puber niet teveel gamet.

Tijdens deze informatieve en hilarische avond komen er herkenbare situaties langs voor (groot)ouders, verzorgers, docenten en ja, ook voor pubers. Neem gezellig je puber mee zodat hij/zij ook eens een volwassene hoort die aan zijn/haar kant staat.

Over Aletta Smits

Dr. Aletta Smits is directeur van De Loef Training en Advies. Ze geeft regelmatig lezingen en workshops over de ontwikkeling van het puberbrein. Smits laat op een humoristische manier zien dat pubers en volwassenen elkaar als vreemde levensvorm zien. Aletta werkte eerder als docent op verschillende scholen en weet hierdoor heel goed hoe pubers in elkaar steken. In de Bibliotheek Eindhoven en Waalre gaf ze al veel uitverkochte Puberbrein-lezingen.

Praktische informatie

De lezing ‘Pubers achter hun schermen’ van Dr. Aletta Smits is op woensdag 12 april van 19:30 tot 21:00 uur in de Bibliotheek Waalre. De prijs voor bibliotheekleden is € 7,50 en € 9,50 voor niet leden. De lezing  is geschikt om je puber van 14 jaar en ouder mee naar toe te nemen. Voor meer informatie of als je je wilt aanmelden kun je terecht op de website: https://www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio