7.5 C
De Bilt

Kinderen basisschool Het Palet bezoeken bouwplaats MFA

Hapert – Wekenlang zijn de kinderen uit de groepen 3 en 4 van basisschool het Palet (Hapert), bezig geweest met het thema ‘Bouwen maar’. In de klas leerden de kinderen van alles rondom dit thema: welke beroepen zijn er in de bouw? Hoe moet er gemetseld worden? En wat is een fundering? Alles kwam voorbij.

MFA naast het Palet

‘Meester, zal ik het anders aan de bouwvakkers gaan vragen?’, zei een van de kinderen uit groep 4 toen ze niet wisten waarvoor een drilbinder gebruikt werd. Naast het schoolgebouw van basisschool het Palet wordt namelijk hard gewerkt om een Multifunctionele Accommodatie (MFA) te bouwen, waar ook de school in komt. Het zou dan ook een gemiste kans zijn om dit niet bij het thema ‘Bouwen maar’ te betrekken.

Vragen verzameld

Gedurende het thema hebben kinderen van het Palet al hun vragen verzameld voor de echte werkmannen. Deze mannen zijn tenslotte dag in dag uit hun nieuwe school aan het bouwen. De enthousiaste werkmannen Rik en Sjef hebben vervolgens alle groepen één voor één uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op de bouwplaats.

Enthousiasme bij kinderen groot

De kinderen waren razend enthousiast! Sjef vertelde de kinderen van het Palet waar de bouwvakkers aten, wat je allemaal op de bouwplaats zag, hoe je het ontwerp terugzag op de bouwplaats en natuurlijk ook een stukje over veiligheid op de bouwplaats. Rik liet de kinderen enorm veel gereedschap zien en al snel kwamen er diverse mooie opmerkingen van de kinderen: ‘Deze hebben wij in de klas ook gezien!’, of ‘Die is zwaar!’, of ‘Die wil ik ook een hebben!’.

Aan het werk op de bouwplaats

De kinderen werden ook aan het werk gezet op de bouwplaats. ‘Staat deze bouwkeet eigenlijk wel recht? En hoe meten we dat? Wie kan dat voor mij opmeten?’. Nadat de kinderen dit gemeten hadden liepen ze door naar de kerk, waar de scholieren hun ogen uitkeken. Er was al van alles afgetekend, de fundering lag er al en de liftschacht was al te zien. Hier kwamen weer tal van mooie vragen en conclusies uit.

Bouwen maar!

Kortom, dankzij Rik en Sjef hebben de kinderen het thema ‘Bouwen maar’ in de praktijk kunnen ervaren. De kinderen vatten het samen als: ‘Een super, super, super leuke dag’, ‘Ik vind het cool dat we de fundering konden zien’, ‘Dat we in de kerk mochten was echt gaaf’ en ‘Ik vond het leuk dat er zoveel spullen (doelend op het uitgestalde gereedschap) lagen’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio