21.8 C
De Bilt

Klusbus voor isolerende maatregelen huurwoningen Bergeijk

Bergeijk – Woningcorporatie Woningbelang en de gemeente Bergeijk zetten een klusbus in om huurders van oud Vestia-woningen te helpen in het verduurzamen van hun woningen. De klusbus met klussers komt op afspraak gratis kleine isolerende maatregelen treffen zoals kierdichting, tochtstrips, brievenbusborstels, ledlampen, radiatorfolie, etc. De klussers kijken per woning naar maatregelen die de meeste besparing oplevert. De duurzame maatregelen dragen bij aan de belofte die vorig jaar, bij de overname, richting huurders is gedaan om woningen zo snel mogelijk te moderniseren en te verduurzamen.

Op donderdag 16 maart 2023 hebben wethouder Stef Luijten, directeur Woningbelang Maarten Meulepas en directeur Geert van der Meijs van Van der Meijs renovatie & onderhoud het symbolische startsein gegeven voor het project klusbus. Wethouder Stef Luijten: “Ik ben blij dat Woningbelang en de gemeente elkaar ook in dit project weer zo snel gevonden hebben. Zonder de woonstichting is het voor de gemeente niet mogelijk om werkzaamheden uit te laten voeren in huurwoningen.

Met de klussers die het werk komen doen worden huurders ontzorgd. Daarnaast zorgen de duurzame maatregelen direct voor het verlagen van het energieverbruik en de energierekening” aldus wethouder Luijten. Meulepas vult aan: “isoleren blijft de belangrijkste maatregel binnen de verduurzamingsopgave die nu voorligt. De energie die we niet verbruiken hoeven we immers niet ook niet op te wekken.”

Waarom de klusbus

De gemeente Bergeijk heeft geld van de overheid gekregen om huishoudens te helpen die het moeilijk hebben. Door de stijgende energieprijzen zijn er veel huishoudens die de rekening niet of met moeite kunnen betalen. Daarbij woont een deel van deze huishoudens in een woning die niet goed is geïsoleerd. De klusbus is een samenwerking van woningcorporatie Woningbelang, de aannemer en de gemeente Bergeijk.

Voor wie

In eerste instantie gaat de klusbus bij huurders van Woningbelang, oud Vestia-woningen, langs. Deze woningen zijn slecht geïsoleerd en daar is veel winst te behalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio