13.8 C
De Bilt

Koning brengt digitaal werkbezoek aan sportgebied Genneper Parken

Eindhoven – Zijne Majesteit de Koning brengt dinsdag 2 februari  een digitaal werkbezoek aan sportgebied Genneper Parken in Eindhoven. Het bezoek staat in het teken van de impact van de coronapandemie op sportactiviteiten.

De Koning bezocht Genneper Parken ook in mei 2020. Toen sprak hij met dezelfde vrijwilligers, bestuursleden en coronacoördinatoren van een aantal binnen- en buitensportverenigingen.
Het werkbezoek start met een gesprek met voorzitters en bestuursleden van een turn-, volleybal- en zwemvereniging en met de eigenaar van een sportschool. Sporten in een binnenruimte is sinds de start van de lockdown op 15 december niet toegestaan. In het videogesprek komen onder andere de gevolgen van de coronamaatregelen voor de binnensportverenigingen en het op afstand blijven zorgen voor de verbinding met leden en vrijwilligers aan bod. Ook wordt gesproken over de overeenkomsten en de verschillen tussen de situatie in het voorjaar en de huidige omstandigheden en over de verwachtingen voor de komende periode.

Koning Willem-Alexander in gesprek met vertegenwoordigers

Aansluitend gaat Koning Willem-Alexander in gesprek met vertegenwoordigers van een hockeyclub, van een tennisvereniging en van de Eindhovense sportraad over de impact van alle maatregelen op de buitensport en de mogelijkheden die er zijn om verantwoord samen te sporten. Buiten mag iedereen vanaf achttien jaar individueel of in groepsverband van maximaal twee personen sporten. Wedstrijden zijn niet toegestaan en kantines en kleedkamers zijn gesloten. De jeugd tot achttien jaar mag buiten ook in teamverband sporten, maar de competities zijn stilgelegd.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio