5.5 C
De Bilt

Koningsdag 2021 in teken van saamhorigheid

Simpelveld – Koning Willem-Alexander en koningin Máxima vieren Koningsdag 2021 in Eindhoven. Het publiek is opgeroepen niet naar de stad te komen, maar het bezoek via de televisie te volgen. Koningsdag is normaal gesproken een bruisende dag die garant staat voor flink wat evenementen en gezelligheid, maar ook dit jaar zal Koningsdag anders worden gevierd vanwege corona.

Koningsdag 2021

Om stil te staan bij de verjaardag van onze koning willen we ook hier in Simpelveld Koningsdag op een feestelijke manier SAMEN vieren, op een coronaproof manier! Doe je mee?

Woensdag 21 april:

Triatlon clinic Niet op Koningsdag zelf maar op de woensdag voorafgaand, op 21 april, organiseert BAS, Samen Actief, in samenwerking met de Triatlonbond een triatlon clinic. Alle kinderen van groep 5 t/m 8 kunnen meedoen vanaf het schoolplein van basisschool De Meridiaan in Simpelveld. Let op! Meld je snel aan, want vol = vol. Lees op de website van Samen Bas hoe je je kunt aanmelden voor deze clinic: www.samenbas.nl

Wethouder Thijs Gulpen: “we vinden het belangrijk dat kinderen (blijven) bewegen en nieuwe sporten leren ontdekken. Fijn dat de Triatlonbond samen met Bas Samen Actief deze activiteit organiseert. Zo blijven we samen in beweging!” Daarnaast zal de gymdocent de hele week op beide scholen gymlessen geven die in het thema van Koningsdag/Koningsspelen staan. Omdat er geen echte Koningsspelen plaatsvinden wil BAS, Samen Actief op deze manier de kinderen toch iets speciaals aanbieden.

Dinsdag 27 april:

Vlag en wimpel De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) roept iedereen op om op Koningsdag vlag en wimpel uit te steken. Voor de jarige koning maar ook voor elkaar. Dat kan vanaf 06:23 uur wanneer de zon is opgegaan. Burgemeester Richard de Boer: “Laten we Simpelveld rood-wit-blauw en oranje kleuren en de vlag uithangen!”

Dinsdag 27 april:

Samen zingen Vanaf 9.30 klinken op tientallen beiaards bekende (vaderlandse) liederen rond het thema ‘saamhorigheid’ en het lied ‘Zij aan zij’ van Kinderen voor Kinderen (het lied van Koningsspelen dit jaar). Ook wordt een oproep gedaan om overal in Nederland tussen 09:55 en 10:00 uur de klokken te luiden als teken van verbinding. Om 10.00 uur zal het Wilhelmus worden gespeeld door de beiaardiers en wordt iedereen opgeroepen thuis, in de voordeur, op het balkon of in de tuin het volkslied mee te zingen. Burgemeester Richard de Boer: “Laten we met z’n allen meedoen en gehoor geven aan deze oproep zodat we onze stem tot in Eindhoven laten horen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio