20 C
De Bilt

Loop eens een ommetje door Helmond!

Helmond – Ommetjes, kuiertjes of rondwandelingen. Noem het zoals je wilt, maar gezond is het zeker. Kristian van den Nouwlant werkt als Buurtsportcoach bij Jibb+ en heeft samen met zijn collega’s zestien verschillende ‘rondjes’ in Helmond uitgewerkt. ‘Het lopen van een Ommetje wordt extra leuk als je iemand met je mee vraagt. Zeker als je weet dat die persoon verlegen zit om een praatje en eens nodig de deur uit moet. Wij noemen dit het ‘om-met-je’.’

Helmondse Ommetjes

Vanwege de COVID maatregelen zijn het aantal beweegmomenten en contactmomenten voor veel mensen geminimaliseerd. ‘Terwijl voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid het bewegen zo ontzettend belangrijk is. Om mensen te stimuleren om toch in beweging te komen, hebben we bij Jibb+ de Helmondse ‘wandelingen’ bedacht.’, vertelt Kristian enthousiast. Het ‘Ommetje’ is een route van ongeveer 2,5 kilometer door een wijk in Helmond. Onderweg voer je een aantal beweegoefeningen uit, voor wat extra beweging en variatie.

Verdeeld door de stad

In totaal zijn er 16 van deze kleine rondloopjes uitgewerkt, verdeeld door de stad. De plattegronden zijn in beperkte oplage in wijkhuizen verkrijgbaar. Alle routes zijn ook gratis te downloaden de website van Jibb+ (www.jibbplus.nl). Kristian gaat verder: ‘We hopen dat zoveel mogelijk mensen en organisaties de Ommetjes aangrijpen om eenzame mensen wat aandacht te geven. Of gaan wandelen omdat het gezond en gezellig is.’ De Ommetjes maken onderdeel uit van activiteiten door de Werkgroep ‘Aandacht voor Ouderen’ en is mede mogelijk gemaakt door de VBOH, het DELA fonds, het Oranjefonds en de stichting Subsidiefonds Kruisvereniging Helmond.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de wandelingen neem dan contact op met buurtsportcoach Kristian van den Nouwlant via kristianvandennouwlant@jibbplus.nl of ga naar www.jibbplus.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio