6.4 C
De Bilt

Magical Garden voor vergroening binnenstad Eindhoven

Eindhoven – ‘t College wordt de komende weken verder vergroend met de komst van een Magical Garden. Dit project breidt het groen van de hangende tuinen van Medina uit op straat. Vanaf het Catharinaplein loop je straks via de Smalle Haven een stadstuin in waar groen, verduurzaming en leefbaarheid samenkomen.

Magical Garden Verrijking voor de stad

De Magical Garden wordt in mei gecreëerd en vormt een groene oase in de binnenstad van Eindhoven. De stadstuin zorgt voor sociale cohesie en verbinding met de binnenstad. Door bestrating te vervangen door groen, loopt het regenwater bovendien op een natuurlijke manier weg. Wethouder Rik Thijs is enthousiast: “De Magical Garden past perfect bij Eindhoven en de Eindhovense ambities om de binnenstad te vergroenen. Het maakt de stad leefbaarder. De bewoners leveren een belangrijke bijdrage in dit project. Heel fijn dat zij een groene omgeving ook als prettig ervaren.”

Social design

Bewoners van ’t College zorgden eerder al voor vergroening van hun straat. Daarna ontstond het idee om de vergroening verder uit te breiden. Samen met de buurtbewoners, kunstenaar en ontwerper Coen van Ham en de gemeente Eindhoven ontstond daarom een intensief social design traject. Dit traject leidde tot de komst van de Magical Garden. “Ik ontwerp samen met bewoners, ondernemers en de gemeente een nieuwe totaalbeleving die de aantrekkelijkheid van de stad vergroot”, aldus van Ham.

Veilig

Vooralsnog zorgen bloembakken ervoor dat er twee routes door de straat lopen. Na de werkzaamheden heeft de straat één versmalde route voor al het verkeer én een kronkelende vorm waardoor fietsers worden afgeremd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio