10.8 C
De Bilt

Marco Wilke stopt bij gemeente Eindhoven

Eindhoven – Gemeentesecretaris Marco Wilke vertrekt per 1 mei aanstaande bij de gemeente Eindhoven, omdat hij zich weer wil toeleggen op het interimwerk. Wilke werd als interim-gemeentesecretaris in september 2016 aangesteld en trad in maart 2017 in vaste dienst. Vanaf september 2017 nam Wilke tijdelijk de leiding van het Sociaal Domein op zich om van dichtbij sturing te kunnen geven aan de uitvoering van de maatregelen om de financiële tekorten daar terug te dringen en de bedrijfsprocessen te verbeteren.

Onder de leiding van Wilke zijn verbeterslagen in de hele organisatie gemaakt. De gewenste effecten zijn nog niet overal voldoende zichtbaar; het op orde brengen van de gemeentelijke financiën en verbetering van vele organisatorische processen is een kwesties van lange adem. Dit bevestigde de accountant onlangs nog in de jaarlijkse managementletter.

Interimwerk

Het aantrekken van een nieuwe directeur Sociaal Domein was voor Wilke een moment van reflectie, waarbij hij tot de conclusie kwam zich liever weer aan het interimwerk te wijden: “Voordat ik voor onbepaalde termijn als gemeentesecretaris in Eindhoven aan de slag ging, deed ik interimwerk. Daar voelde ik mij prettig bij. De afgelopen tijd, en zeker het laatste half jaar bij het Sociaal Domein, heb ik gemerkt dat ‘tijdelijke klussen’ mij veel meer energie geven dan een ‘vaste’ positie. Dus heb ik na lang dubben mijn conclusie getrokken. Ik vind dat Eindhoven een gemeentesecretaris verdient die zich met 100 procent energie inzet voor de stad en het werk dat er ligt.” 

Burgemeester John Jorritsma

Het college van burgemeesters en wethouders van Eindhoven betreurt het vertrek van Wilke zeer, maar respecteert zijn keuze. Het college onderkent ten volle de grote opgaven waarvoor de organisatie van de gemeente zich gesteld zag en ziet. Om die te bereiken is voldoende urgentiebesef, daadkrachtig optreden en duidelijke keuzes van zowel de gemeentelijke organisatie als het college en de gemeenteraad nodig. Burgemeester John Jorritsma benoemde dit reeds eerder in zijn nieuwjaarstoespraak. Het college heeft er vertrouwen in dat deze opgaven tegemoet worden getreden met het aantrekken van Yvonne Bieshaar als directeur Sociaal Domein en het werven van een nieuwe directeur bedrijfsvoering. Aline Zwierstra functioneert tot nader orde als waarnemend gemeentesecretaris.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio