14.9 C
De Bilt

MFA Hart van Hapert opent haar deuren

De MFA Hart van Hapert is klaar. Wat een mijlpaal voor Hapert, voor de gemeente Bladel, voor de hoofdgebruikers, de bouwers en de vele verenigingen en stichtingen die voorheen van Den Tref gebruik maakten! MFA Hart van Hapert biedt plaats aan een gemeenschapshuis, seniorensteunpunt, bibliotheek, basisschool, kinderopvang en parochie.

Daarnaast hebben de streekomroep, buurtzorg en prikpost een eigen plek in de MFA gekregen. Ook de sporthal maakt voortaan onderdeel uit van dit nieuwe multifunctionele gebouw. Op een centrale plek in het dorp, met een verbouwde kerk als blikvanger en hele ruime aanbouw daarbij.

MFA Hart van Hapert

De nieuwe plek is prachtig geworden. Maar dat is niet het belangrijkste doel. De multifunctionele accommodatie zorgt er ook voor dat er een nieuw, sociaal hart van Hapert ontstaat voor inwoners van alle leeftijden. Een plek ook waar kwetsbare inwoners ondersteund worden om mee te blijven doen aan alles wat Hapert hier te bieden heeft, met dank aan andere inwoners en vrijwilligers. Ook is er nu een kindcentrum met plaats voor opvang, educatie en opvoeding voor kinderen van 0-12 jaar. Daarin werken kinderopvang en basisschool samen.

Opening

Viert u de opening van de MFA Hart van Hapert mee? Zondag 2 oktober 2022 is er van alles te doen en ook in de weken daarna staat er het een en ander op het feestprogramma. U kon daar over lezen in de PC55 van vorige week (week 38 – 23 september 2022). Die krant is ook terug te vinden op de website: www.pc55.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio