Misstanden ontdekt bij controles in Stratum en Woensel

Stratum  – Het Bestuurlijk Interventie Team (BITE) van gemeente Eindhoven voerde woensdag 28 maart controles uit in drie panden van één eigenaar in Stratum. In een van de panden zijn zoveel misstanden geconstateerd dat de bewoning van het pand onmiddellijk werd beëindigd. Het was onverantwoord om de bewoners (waaronder kleine kinderen) langer in het pand te laten verblijven. Zij zijn nog dezelfde nacht ondergebracht in een hotel.

Overleg

De eigenaar ging na overleg met de gemeente direct aan de slag om de situatie in het pand te verbeteren. Bij de twee andere panden volgen aanvullende onderzoeken en handhavingstrajecten.

Illegale kroeg in Woensel-Zuid

Later op de avond is in Woensel-Zuid een controle uitgevoerd in een pand dat – zonder de vereiste vergunningen – in gebruik was als kroeg. Ook hier werden diverse overtredingen vastgesteld. De gemeente start hiervoor een handhavingstraject.

Aanpak woonoverlast

Controles worden uitgevoerd als er sprake is van een vermoeden van misstanden. De bestrijding van woonoverlast is een prioriteit voor de gemeente Eindhoven en gebeurt in samenwerking met onder meer de politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst. De controles worden uitgevoerd door het BITE-team en concentreren zich op regelgeving als: de huisvestingswet- en verordening, het bestemmingsplan en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Misstanden

Bij geconstateerde overtredingen wordt gehandhaafd, bijvoorbeeld door met sancties af te dwingen dat de illegale situatie wordt beëindigd. Doordat de samenwerkende overheidsdiensten informatie delen, kunnen overtredingen adequaat worden aangepakt. Zowel via de strafrechtelijke, fiscale als bestuurlijke weg. Bewoners wordt verzocht bij een vermoeden van misstanden of overlast dit te melden via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of de politie (0900-8844).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img