1.4 C
De Bilt

Mobility Hackathon: Bedenk jij de oplossing voor mobiliteitsvraagstukken in Eindhoven?

Eindhoven – Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober vindt in Stadslab Eindhoven de Mobility Hackathon plaats. Tijdens deze Hackathon wordt iedereen uitgedaagd om slimme oplossingen te bedenken voor verschillende mobiliteitsvraagstukken in Eindhoven. De stad groeit en staat voor een enorme schaalsprong. Dat brengt ook op het gebied van mobiliteit grote opgaven met zich mee. Hoe kunnen we bijvoorbeeld een duurzame manier van verplaatsen stimuleren? Hoe maken we de lucht in Eindhoven schoner en zorgen we er tegelijkertijd voor dat de stad bereikbaar blijft? En hoe kunnen we het deelvervoer verder stimuleren?

Aanmelden voor de Hackathon

De Hackaton start zaterdag 8 oktober om 10.00 uur. Als aftrap worden twee mobiliteitsvraagstukken toegelicht, waarmee de deelnemers aan de slag mogen gaan. Gemeente Eindhoven stelt als extra informatie diverse mobiliteitsdata beschikbaar. Vervolgens gaan de verschillende deelnemers aan de slag om binnen 36 uur een werkend prototype te bouwen als mogelijke oplossing. Meedoen aan de Mobility Hackaton kan zowel individueel als in teamverband. Deelname is gratis en inschrijven is mogelijk via stadslabeindhoven.nl/mobility-hackathon. Er is ruimte voor 35 deelnemers. De voertaal van de Hackaton is Engels.

Prijsuitreiking bijwonen

Deelnemers pitchen op zondag hun oplossing/prototype aan een jury die bestaat uit verschillende mobiliteitsexperts. Zij bepalen welke oplossing het meest geschikt is voor doorontwikkeling en daarmee de Mobility Hackaton wint. De winnaar gaat naar huis met een geldbedrag van 750 euro. Iedereen is van harte welkom om de pitches en de prijsuitreiking bij te wonen. Deze vindt plaats op zondag 9 oktober om 16.00 uur in Stadslab Eindhoven (het adres is Gasfabriek 6).

Stadslab Eindhoven

Stadslab Eindhoven is de R&D afdeling van de stad. Het is een samenwerking van gemeente Eindhoven en stichting MAD. Het biedt een Maker Space die voor iedereen toegankelijk is en biedt ondersteuning bij sociale, economische en ruimtelijke vraagstukken. Kennis die wordt opgedaan wordt gedeeld met professionals, organisaties en burgers. Daarmee wordt gewerkt aan een inclusieve en weerbare omgeving. Meer informatie over de faciliteiten en programma’s van Stadslab Eindhoven is te vinden op stadslabeindhoven.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio