11.6 C
De Bilt

Myriam Meertens nieuwe directeur ruimte en economie gemeente Meierijstad

Myriam Meertens wordt per 1 oktober de nieuwe directeur van gemeente Meierijstad. Samen met algemeen directeur/gemeentesecretaris Marijke Wilms en directeur Willem van den Heuvel gaat ze de directie van de gemeente vormen. Ze volgt Marieke Vossen op die, per 1 september, de overstap maakt naar woningstichting JOOST, waar ze directeur-bestuurder wordt. Myriam Meertens is op dit moment gemeentesecretaris/algemeen directeur bij gemeente Weert. Binnen gemeente Meierijstad gaat zij aan de slag als directeur Ruimte & Economie.

Loopbaan Myriam Meertens

Myriam heeft in haar loopbaan bij diverse gemeentes ervaring opgedaan in de ruimtelijke sector. Dat deed zij als directeur Ruimte, directeur Stadsontwikkeling, hoofd afdeling Planrealisatie, hoofd afdeling Bouwen en Wonen en hoofd afdeling Milieu. Ook heeft zij als gemeentesecretaris bij buurgemeente Laarbeek enkele jaren ervaring opgedaan in een gemeenschappelijke regeling met als aandachtsgebied het Sociaal Domein. Voordat Myriam overstapte naar de lokale overheid, werkte ze bij de Rijksplanologische dienst, Katholieke Universiteit Nijmegen, Inspectie Ruimtelijke Ordening Oost en het onderzoeksinstituut OTB van de TU Delft.

Myriam Meertens
Myriam Meertens – Foto: Linda Beelen

Gemeentesecretaris blij met komst

Gemeentesecretaris Marijke Wilms is blij met haar komst. “Myriam is een gedreven, warme vrouw met ruime ervaring. Zij is in staat om, bij ingewikkelde vraagstukken, medewerkers binnen het gemeentehuis en inwoners, bedrijven, organisaties en medeoverheden met elkaar te verbinden om zo gezamenlijk aan een oplossing te werken. Myriam heeft veel zin in haar nieuwe baan en wij zien uit naar de samenwerking met haar.”

Persoonlijk

Myriam (55 jaar) woont in Geldrop met haar man en twee zonen. Myriam Meertens is zelf ook enthousiast over de stap die ze gaat zetten: “Meierijstad heeft een hele positieve indruk op mij gemaakt, niet in de laatste plaats door hoe de nieuwe collega’s over de gemeente spraken. De uitgangspunten in de organisatiefilosofie en de opgaven in Meierijstad spreken mij erg aan. Ik verheug me erg op mijn nieuwe functie.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio