1.7 C
De Bilt

Bedenk de naam voor het nieuwe zwembad op Sport- en Beleefcampus De Braak

De bouw van het nieuwe zwembad op Campus De Braak is nu al een aantal maanden van start. Dit unieke zwembad wordt een plek met grote sociale en maatschappelijke meerwaarde voor de inwoners. De naam? Die is er nog niet. Daarom nodigt Campus De Braak inwoners uit om mee te denken over de naam van het zwembad. Inwoners hebben tot en met vrijdag 22 juli de mogelijkheid om hun suggesties voor de naam in te dienen.

“Bij een nieuw sportcomplex hoort een passende naam. Een naam die past bij het Helmond van nu en straks. We willen de inwoners graag betrekken bij de naamgeving van het nieuwe sportcomplex. Wie weet staat straks uw ingezonden naam op de gevel!’’, aldus wethouder Harrie van Dijk (sport).

Ontwerp Zwembad De Braak
Ontwerp – Illustratie: gemeente Helmond

Criteria voor de naam van het zwembad

De naam dient aan de volgende vijf criteria te voldoen:

  • de naam moet een link hebben met Helmond of met sport/zwemmen/water;
  • de naam moet eenvoudig te spellen en uit te spreken zijn;
  • de naam mag niet beledigend en/of dubbelzinnig zijn;
  • de naam mag geen verwijzing zijn naar een bedrijf;
  • de naam mag geen vernoeming zijn naar een persoon.

Deelname

Inwoners kunnen een naam inzenden door een mail te sturen naar campusdebraak@helmond.nl met als onderwerp ‘nieuwe naam zwembad’. Deelnemen kan van maandag 4 juli tot en met vrijdag 22 juli. Een gemeentelijk panel kiest samen met de architect  uit alle inzendingen 3-5 kanshebbers. Deze namen worden begin september bekendgemaakt. Inwoners krijgen na de bekendmaking de mogelijkheid om uit een van deze namen de winnende naam te kiezen. Welke naam de meeste stemmen heeft gekregen, wordt medio oktober bekendgemaakt. De inzender van de winnende naam wint een 10-badenkaart voor het nieuwe zwembad.

Update bouw

Met de onthulling van het bouwbord (11 maart 2022) door wethouder Harrie van Dijk en Mark Westra, directeur van bouwer OLCO, kwam het nieuwe zwembad op Campus De Braak al een stap dichterbij. Inmiddels is de bouwplaats ingericht en zijn de funderingspalen geboord. Momenteel is de aannemer bezig met het aanbrengen van de funderingen en de vloeren van de zwembaden. Tot aan de bouwvak zal de aannemer met beton werkzaamheden bezig zijn. Naar verwachting kan het zwembad na de zomer van 2023 in gebruik worden genomen..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio