17.2 C
De Bilt

Bedenk een naam voor het stadsbos in Eindhoven Noordwest

Gemeente Eindhoven zoekt een naam voor het stadsbos in Eindhoven Noordwest die het karakter, de pracht en de betekenis van het gebied vastlegt. We vragen Eindhovenaren om een goede naam te bedenken voor dit prachtig stukje Eindhoven.

Stadsbos

Het stadsbos is een verzameling van landgoederen, parken en buitenplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan: De Wielewaal, De Mispelhoef en De Grote Beek, het Philips de Jonghpark, Philips van Lenneppark, Philips Fruittuin en Welschap.

Wethouder Rik Thijs (Groen): “Deze deelgebieden hebben allemaal een eigen ‘gezicht’ en functie, maar vormen samen het grote, groene stadsbos. We zoeken een naam die de eenheid van de gebieden benadrukt en tegelijkertijd de variatie, schoonheid en/of de (cultuur)geschiedenis laat zien. Ben je creatief met taal, natuurliefhebber of heb je gewoon een goede naam met een verhaal, laat het ons dan weten.”

Doe mee vóór 19 juni 2024

Mensen kunnen meedoen door vóór 19 juni een naam in te sturen, samen met een korte motivatie waarom juist die naam perfect past bij het gebied. Dat kan via www.eindhoven.nl/eennaamvoorhetstadsbos. Hier staat ook meer informatie.

Jury

De naam wordt beoordeeld door een deskundige jury die bestaat uit: Eline Hintzen (achterkleindochter van Frits Philips), Peter Kentie (directeur Eindhoven365) en Rik Thijs (wethouder klimaat, energie, grond en vergroening). De naam wordt in het najaar van 2024 bekendgemaakt.

En wat staat er op het spel? De winnaar ziet de verzonnen naam voortaan bij de entrees van het gebied en in andere verwijzingen naar het stadsbos. Ook wint de bedenker een privérondleiding op landgoed De Wielewaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio