15.6 C
De Bilt

Nationale Boomfeestdag

Bergeijk – Ook dit jaar hebben we in de gemeente Bergeijk de Nationale Boomfeestdag gevierd. Op woensdag 15 maart gaf wethouder Mathijs Kuijken het startsein. Samen met kinderen van basisschool De Zonnesteen en Prinses Beatrixschool heeft hij symbolisch 4 wilgenbomen geplant aan de Eerselsedijk-Diepveldenweg. Aansluitend zijn ze naar de boomplantlocatie aan de Eerdbrand gegaan waar ook de kinderen van basisschool Beisterveld en De Regenboog druk bezig waren met het planten van bomen.

In alle kernen van de gemeente Bergeijk waren kinderen actief bezig in het kader van de boomfeestdag. Zo hebben de basisschoolkinderen uit Westerhoven bomen gepland aan zandpad de Varkensakker. Waren ze in Riethoven actief in het cross-wandelbosje aan de achterzijde van de Berkenheg en hebben basisschoolkinderen in Luyksgestel bomen en struiken geplant in de wijk Tiliaans-Noord.

Basisschool de Waterloop uit Bergeijk ’t Loo ging naar de Natuurtuin en kinderen van Sint Gerardus uit de Weebosch naar de visvijvers van ‘Ons Vermaak’ in Bergeijk. In totaal hebben 200 kinderen van alle Bergeijkse basisscholen (groep 7/8) meegedaan aan de Nationale Boomfeestdag. Naast het planten van bomen hebben IVN en vrijwilligers van de Natuurtuin ook aan alle kinderen, in de vorm van een spel, het verhaal achter de boomfeestdag vertelt.

Een boom per kind op de boomfeestdag

In Bergeijk streven we ernaar om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten in onze gemeente (ieder kind een boom). We ondersteunen hiermee het landelijk initiatief. Hierbij nodigen we alle scholen uit. Zo zorgen we ervoor dat kinderen meer natuur bewust worden, betrokken raken bij het groen in onze gemeente en de waarde van biodiversiteit inzien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio