13.9 C
De Bilt

Nederlandse F-16’s vertrekken op missie

Nederlandse F-16’s vertrekken morgen vanaf vliegbasis Volkel naar het Midden-Oosten om deel te nemen aan de coalitie in de strijd tegen ISIS. Eind vorig jaar kwam er groen licht voor de verlenging van de Nederlandse deelname aan de strijd tegen ISIS. Eerder vandaag en vorige week zijn vanaf vliegbasis Eindhoven ook 150 militairen vertrokken die deel uitmaken van het F-16 detachement.

zes Nederlandse F-16’s

Ondanks dat ISIS bijna is verslagen, is de strijd nog niet voorbij. De dreiging van ISIS blijft. Daarnaast is de behoefte aan jachtvliegtuigen van de coalitie nog altijd aanwezig. De zes Nederlandse F-16 jachtvliegtuigen, waaronder twee reservetoestellen, zullen opereren vanuit gastland Jordanië. Nederland lost daar België af, dat ook F-16’s leverde voor de luchtcampagne van de coalitie.

Nederlandse Nederlandse

 

Strijd tegen ISIS

 

Het is de tweede keer dat Nederland F-16’s inzet in de strijd tegen ISIS. Eerder waren de toestellen actief van oktober 2014 tot juli 2016. De Koninklijke Luchtmacht heeft daarnaast een bijdrage geleverd aan de coalitie door de inzet van een force protection detachement voor de Belgische F-16’s en een KDC-10 tankervliegtuig en C-130 Hercules transportvliegtuig.

bron: Ministerie van Defensie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio