14.9 C
De Bilt

Nieuwe locaties voor laadpalen in Boxtel

Boxtel – Net als afgelopen jaar, plaatst gemeente Boxtel de komende twee jaar opnieuw een aantal laadpalen voor elektrische auto’s. Fred van Nistelrooij, wethouder verkeer: “Er is een toename in het gebruik van elektrisch vervoer. Er zijn dus steeds meer laadpalen nodig en dat willen we faciliteren. We stimuleren mensen hiermee ook om elektrisch te gaan rijden. We moeten dat ook wel, want vanaf 2030 mogen alleen nog maar elektrische auto’s verkocht worden.”

In totaal komen er 20 nieuwe laadpalen, verdeeld over Boxtel, Liempde en Esch. Natuurlijk blijft het ook mogelijk om in andere buurten een laadpaal aan te vragen bij Vattenfall. Meer informatie hierover is te lezen op www.boxtel.nl

Borden voor nieuwe locaties

De nieuwe locaties voor de laadpalen zijn samen met Vattenfall, de exploitant van de laadpalen, bepaald. We hebben de locaties zorgvuldig gekozen. Een van de voorwaarden is dat er een stroomkabel in de buurt ligt voor de aansluiting. In de week na kerst plaatsen we op de nieuwe locaties borden. Zo is voor iedereen duidelijk waar een laadpaal bedacht is.

Verkeersbesluit

Om parkeerplaatsen bij een laadpaal te reserveren voor het opladen van elektrische auto’s, moet er een verkeersbesluit genomen worden. De ontwerp-verkeersbesluiten voor de locaties van de 20 nieuwe laadpalen zijn vanaf vrijdag te lezen op www.officielebekendmakingen.nl. Bent u het niet eens met de locatie van een laadpaal?

Belanghebbenden kunnen tot en met 3 februari bezwaar maken door een zogenaamde zienswijze in te dienen tegen het ontwerp-verkeersbesluit. Informatie over hoe een zienswijze ingediend kan worden, is ook te lezen in de tekst bij het ontwerp-verkeersbesluit. Op basis van de ingekomen zienswijzen wordt bepaald of we locaties moeten wijzigen. Daarna wordt het definitieve besluit gepubliceerd, hierop kan eventueel beroep worden ingediend.

Nieuwe locaties van de laadpalen in de gemeente Boxtel:

• Boxtel: Annastraat, Baandervrouwenlaan, Bachstraat, Brederodeweg, Breukelsestraat, Corpus, De Houtbreker, De Vorsenpoel, Debussystraat, Hof ter Aa, Lijndakker, Maria Theresiastraat, Poolsestraat, Puccinistraat, Robert Schumanlaan, Schelling, Torricellistraat.
• Liempde: Dorpsstraat, Koolhof
• Esch: Weiakker

Eén paal, twee aansluitingen

Parkeerplaatsen waar een laadpaal bij staat, mogen alleen gebruikt worden om een elektrische auto op te laden. Een laadpaal heeft twee aansluitingen en staat in het midden van twee parkeerplaatsen. In het begin wordt er maar één parkeerplaats gereserveerd voor elektrische auto’s. De laadgegevens worden gemonitord, als daaruit blijkt dat de tweede aansluiting ook nodig is, wordt deze gemaakt. Dan wordt de tweede parkeerplaats voor het opladen van elektrische auto’s gereserveerd.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio