NL-Alert testbericht op maandag 6 december. Ontvangt u hem ook?

Bladel – NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over acute noodsituaties. Op maandag 6 december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Zo kunt u ervaren hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet. U ontvangt het NL-Alert testbericht op uw mobiele telefoon. Let wel op, als u oordopjes of een koptelefoon gebruikt dan kan het NL-Alert luid binnenkomen.

Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt en informeert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Denk aan een grote brand op een industrieterrein, onverwacht noodweer of een rookwolk met giftige stoffen. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie en updates kunt vinden. Ontvangt u een NL-Alert? Lees het bericht direct, kom in actie en informeer anderen.

Zo ontvangt u een NL-Alert testbericht

NL-Alerts ontvangt u op uw mobiele telefoon. Als u een NL-Alert binnenkrijgt, hoort u een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal berichtje. U ziet het NL-Alert gelijk op het beginscherm van uw mobiele telefoon. Om NL-Alerts te ontvangen, moet uw mobiel opgeladen zijn én aanstaan.

Voor het ontvangen van NL-Alerts hoeft u niets in te stellen op uw mobiele telefoon. Het is gratis en anoniem, uw telefoonnummer blijft onbekend. U ontvangt een NL-Alert ook als het mobiele netwerk overbelast is. Naast NL-Alert op uw mobiel, ziet u NL-Alerts ook op steeds meer digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer en digitale reclameborden.

Hoe zendt de overheid NL-Alerts uit

De overheid kan NL-Alerts uitzenden via alle zendmasten van Nederlandse telecomproviders. Tijdens een noodsituatie bepaalt de lokale veiligheidsregio in welk gebied het NL-Alert uitgezonden moeten worden. Dit is afhankelijk van de plek van het incident en bijvoorbeeld van hoe de wind staat. Door de wind kan een gevaarlijke rookwolk met giftige stoffen ook uw woonplaats bereiken, zelfs als dat kilometers verderop is. Bent u verbonden met een zendmast die bereik heeft in het getroffen gebied? Dan ontvangt u het NL-Alert.

Geen NL-Alert ontvangen?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom u het NL-Alert testbericht niet ontvangt.

  • Uw mobiele telefoon stond uit of op vliegtuigstand.
  • U had tijdelijk geen bereik.
  • Uw mobiele telefoon was niet verbonden met een zendmast die het NL-Alert uitzond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio