-2.8 C
De Bilt

Eindhoven host city NOC*NSF Nationale Sportweek 2020 & 2021

Eindhoven – Eindhoven is host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020 en 2021, dat maakte NOC*NSF dinsdag 23 juni bekend. Samen met andere host cities, waaronder Nieuwegein en Emmen, vertegenwoordigt Eindhoven dit jaar de NOC*NSF Nationale Sportweek die plaatsvindt van vrijdag 18 september tot zondag 27 september. Het doel van de sportweek is om mensen te enthousiasmeren en stimuleren om te gaan bewegen. De landelijke campagne staat dit jaar, net als vorig jaar, in het teken van ‘sport doet iets met je’.

Een mooi moment

Door de komst van corona heeft ook het sporten in Eindhoven een tijdje stilgelegen. We zien nu dat de sportverenigingen in fases weer opstarten volgens de RIVM-richtlijnen. Wethouder Sport Stijn Steenbakkers: “Wat een veerkracht heeft Eindhoven laten zien tijdens de afgelopen maanden. En natuurlijk zijn we hartstikke blij dat we juist dit jaar host city mogen zijn. De Sportweek is iets dat we samen met alle sportaanbieders en de inwoners willen doen. Ik ben trots op iedereen die daar zijn of haar steentje aan gaat bijdragen. Want wat is er veel te doen in Eindhoven als je kijkt naar de mogelijkheden die er zijn om te sporten en te bewegen. Er is voor elk wat wils! Samen met NOC*NSF bieden we sport- en beweegaanbieders in Eindhoven een mooi platform om hun aanbod in de schijnwerpers te zetten. Doen jullie ook mee?”

NOC*NSF

Richard Kaper, manager Sportparticipatie bij NOC*NSF: “Met de NOC*NSF Nationale Sportweek willen we laten zien dat iedere Nederlander elke dag kan sporten, want juist in de afgelopen tijd is gebleken hoe onmisbaar sport is voor onze gezondheid en weerbaarheid. Wij zien de gemeente Eindhoven al jarenlang als één de grootste fans van sport in de breedste zin van het woord. Veel aandacht voor sport en bewegen, mooie evenementen, innovatief in sportlabs en ook in de nieuwe Urbansports, maar ook wereldberoemd door haar investeringen in de zwemsport.

Dit doen zij hand in hand met heel veel sportclubs, bekende sporters en een historisch sterk vrijwilligersbestand. Juist nu in de afgelopen tijd is gebleken hoe onmisbaar sport is voor onze gezondheid en weerbaarheid is een krachtige sportinfrastructuur in Eindhoven cruciaal, vooral voor de groep inwoners waarvoor sport en bewegen nog niet zo vanzelfsprekend is door verschillende omstandigheden. Een actieve deelname aan de sportweek, versterkt juist in tijden van corona, de onderlinge betrokkenheid bij de lokale organisaties. Kortom, met het hostcityschap kan Eindhoven de sport nog beter positioneren en laten zien wat er met al die partijen samen al bereikt wordt en welke kansen er in de toekomst nog verzilverd gaan worden.

Verbindende kracht van sport

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF met als doel om sport te promoten en mensen te inspireren te gaan bewegen. In heel Nederland kunnen dorpen en steden deelnemen aan deze week en hun eigen sportieve activiteiten organiseren of programma samenstellen. Alle sportactiviteiten passen binnen de gestelde maatregelen van het RIVM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio