9.9 C
De Bilt

Nuenen breidt huidige opvanglocatie aan de Vrouwkensakker uit

Gemeenten doen hun best om vluchtelingen onderdak te bieden. Zo ook in Nuenen. De schrijnende oorlog in Oekraïne duurt nu al bijna een jaar. En nog dagelijks zijn volwassenen en kinderen op de vlucht voor het oorlogsgeweld. De gemeente Nuenen breidt daarom de opvanglocatie aan de Vrouwkensakker uit. Zij verwachten in maart te kunnen starten met de interne verbouwing van de klaslokalen en streven ernaar de verbouwing uiterlijk in juli af te ronden.

Opvang Oekrainers in Nuenen

Sinds 2 juni 2022 vangt de gemeente Oekraïense vluchtelingen op in de gemeentelijke opvanglocatie aan de Vrouwkensakker. Woningstichting Helpt Elkander heeft het voormalige schoolgebouw hiervoor beschikbaar gesteld. Als woningstichting vindt Helpt Elkander het belangrijk een bijdrage te leveren aan de opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Om aan de groeiende vraag naar opvang in de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost te voldoen hebben de gemeente Nuenen en Helpt Elkander samen de mogelijkheden verkend om de bestaande opvanglocatie uit te breiden. De klaslokalen in het oude gedeelte van het schoolgebouw aan de Vrouwkensakker zijn geschikt bevonden om, na verbouwing, extra vluchtelingen op te vangen. De gemeente neemt de verbouwing op zich.

Atelier Nuenen

De betreffende klaslokalen zijn op dit moment in gebruik door Atelier Nuenen. Helpt Elkander heeft voor het schilderscollectief een goede alternatieve locatie gevonden in het steunpunt aan de Goudvinkhof 12A. De huidige gebruikers van het steunpunt worden dan ondergebracht in de ontmoetingsruimte van de Jo van Dijkhof.

Verbouwing

“Wij zijn erg blij dat de Oekraïense vluchtelingen op deze locatie in Nuenen opgevangen kunnen worden. Coördinator Mirjam de Groot zal ook voor de nieuwe bewoners van de Vrouwkensakker het aanspreekpunt zijn. We willen deze mensen zo snel mogelijk een warm en veilig onderkomen bieden. We verwachten in maart te kunnen starten met de interne verbouwing van de klaslokalen en streven ernaar de verbouwing uiterlijk in juli af te ronden. We verwachten dat eventuele overlast tijdens de verbouwing tot een minimum beperkt zal blijven”, aldus de gemeente.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio