10.5 C
De Bilt

Nuenen ontvangt Commissaris van de Koning van Noord-Brabant

In het kader van de viering van het 200-jarig bestaan van de gemeente Nuenen brengt Commissaris van de Koning in Noord-Brabant mevrouw Ina Adema, samen met haar partner op zondag 4 september 2022 een bezoek aan Nuenen. Burgemeester Maarten Houben ontvangt hen om 12:00 uur bij de villa van het gemeentehuis Papenvoort 15.

Onthulling cadeau

Direct na de ontvangst onthullen de commissaris en burgemeester samen het cadeau dat de gemeente krijgt van de provincie. Het is Social Sofa, oftewel het Benkske, in rood-wit mozaïek uitgevoerd en op de achterkant prijkt het provinciewapen. Het Benkske zal op een later moment in het centrum van Nederwetten komen staan, immers door de toevoeging van Nederwetten bij Nuenen-Gerwen is de gemeente 200 jaar geleden ontstaan. Direct na de onthulling zal het gezelschap vertrekken naar het evenemententerrein met een speciaal voertuig onder begeleiding van gilden.

Programma Nuenen

Rond half één komt de stoet aan op het evenemententerrein tegenover molen De Roosdonck. Vanuit alle windstreken komen de verschillende gilden daar ook samen. Na enkele toespraken volgt de grote opmars van de gilden met als afsluiting de vendelgroet. Na een bezoek van anderhalf uur zal de commissaris van de Koning het Landjuweel weer verlaten.

Landjuweel

Tijdens het landjuweel is er van alles te doen en te zien. Een opsomming: Gilden activiteiten, dorpskoningschieten, oldtimershow, dorsactiviteiten van De Dorsklippels, Paardenshow Friezen carrousel Phaidra, Showkorps O&V, Atelier Nuenen, De Lindespelers, windmolen De Roosdonck, weven op een weefgetouw, slagwerkgroep Nuenen, optreden Iers festival. De toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio