14 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Olympisch kampioen Harrie Lavreysen benoemd tot ereburger Bergeijk

LuykgestelEen prestatie van wereldformaat. Bergeijk en Luyksgestel zijn enorm trots op jou.” Met die woorden werd Harrie Lavreysen door burgemeester Arinda Callewaert gehuldigd als ereburger van Bergeijk. Lavreysen is daarmee de eerste ereburger van de gemeente. Hij ontving deze eretitel als waardering voor zijn prestaties in onder meer Tokyo en zijn voorbeeldfunctie voor de sportende jeugd in Bergeijk en natuurlijk Luyksgestel.

Joris Harmsen en Harrie Lavreysen

Zo’n 1000 inwoners van Luyksgestel en omstreken waren aanwezig bij de feestelijke huldiging van Joris Harmsen en Harrie Lavreysen. Want er was deze vrijdag 13 augustus niet alleen aandacht voor Harrie Lavreysen. Ook Joris Harmsen werd in het zonnetje gezet voor het behalen van de halve finale BMX. De twee olympiërs, voorheen buurjongens en samen opgegroeid als sporter, glommen zichtbaar van trots op het podium. Net zoals burgemeester Callewaert: “Wat deze mannen hebben laten zien, is enorm bijzonder. Iedereen uit het dorp leefde mee en is enorm trots.”

Eerste ereburger

“Ik heb vanavond de eer om Harrie als eerste ereburger van Bergeijk te benoemen”, aldus burgemeester Callewaert. “Met het behalen van twee gouden en één bronzen medaille bij het baanwielrennen heeft Harrie Nederland, Bergeijk en in het bijzonder Luyksgestel zeer positief in het nieuws gebracht. De inwoners zijn trots op Harrie en zijn prestaties. Hij is een voorbeeld voor velen en een inspiratiebron voor jonge sporters. Met de titel ‘Ereburger van Bergeijk’ geven we uiting aan onze trots.”

Genoten

Lavreysen en zijn familie hebben genoten van de avond. “Het was een enorm feest. Het is fantastisch om te merken dat het hele dorp zo heeft meegeleefd met mijn wedstrijden in Tokyo. En om te zien hoeveel werk er de afgelopen dagen verzet is voor deze huldiging. Echte top!” aldus Harrie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio